Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cojocaru Gabriel
      14 mai 2023
      5 urează frunze verzi

      Mimoza (Albizia) – lipsa infrunzirii in primavara

      Suntem in 14 mai si mimoza nu a dat niciun mugure. Pana acum, in fiecare an a inverzit abundent si a inflorit frumos. Nu am aplicat niciun tratament in anii precedenti. Singura interventie a constat in taierile de primavara. Am facut cateva taieturi si arbustul nu este uscat. Care poate fi cauza?
      Multumesc,

      # 165232

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 mai 2023

      Buna ziua. Natura intarzierii infrunzirii nu poate fi precizata pe baza informatiilor oferite si a fotografiilor atasate. Este cunoscut insa faptul ca aceste specii sunt iubitoare de caldura, iar temperaturile scazute si oscilatiile de temperatura pot fi o cauza a intarzierii/lipsei infrunzirii (fata de anii precedenti – in functie de zona in care va aflati, respectiv de specie si varietate). In plus, este cunoscut faptul ca infrunzirea arborilor si arbustilor poate avea loc primavara mai devreme sau mai tarziu, in functie de inzestrarea genetica a fiecarui exemplar si de conditiile de mediu a fiecarei zone in parte. In general, formarea mugurilor are loc in toamna sezonului precedent de vegetatie, iar infrunzirea are la baza elementele nutritive asimilate si depozitate in aceeasi perioada (astfel fiind esentiala ingrijirea si fertilizarea adecvata pe toata perioada anului). In cazul in care ati efectuat taieri si ati observat tesut verde (sau muguri viabili), se recomanda ingrijirea corespunzatoare a acestuia si asteptarea momentului aparitiei catorva frunze. Evolutia plantei pe viitor nu poate fi precizata, insa in cazul in care observati aparitia unor frunze, se recomanda fertilizarea optima. Astfel, pentru imbunatatirea calitatii solului, stimularea extinderii radacinilor si cresterea rezistentei plantei, este indicata administrarea unui ingrasamant precum AMN Nordalge, 500 ml sau Recharge, 250 g sau Activator Organic pentru Sol, 350 ml, conform instructiunilor de pe eticheta fiecarui produs in parte. In plus, dupa aparitia frunzelor noi puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a speciilor ornamentale: AMN Optiferrum, 500 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului – pe cat posibil, avand in vedere dimensiunea arborelui.
      In cazul in care infrunzirea va avea loc, iar in timpul perioadei de vegetatie evolutia plantei este normala, incepand din luna august puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg (prin imprastiere in jurul arborelui, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare si udare). Acest ingrasamant sporeste rezistenta la seceta si inghet, imbunatatind totodata echilibrul hidric al arborilor.

      # 165702
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de Exterior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi