Vezi 3 fire de răspunsuri
    • BALASA LUCISAN
      27 iulie 2020
      2 urează frunze verzi

      Migdal – fructe afectate

      Am 3 migdali cu varsta de cca 5 ani. In acedst an au aparut pe fructe niste puncte bombate, cleioase, cam de marimea unui bob de piper – mazare care se pare ca se dezvolta si parca ” mananca” din fruct. Am desfacut un fruct afectat in faza incipienta dar nu am gasit niciun vierme sau alte insecte in locul cu pricina.
      In rest, pomiii arata bine.
      Care ar putea fi cauza si cum se poate combate?
      Multumesc!

      # 78621

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 iulie 2020

      Buna ziua, va rugam sa atasati cateva imagini relevante cu intregul pom (fructe, frunze, ramuri). De asemenea, va rugam sa ne dati mai multe detalii despre acesta. Unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? Ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand? Cand a inceput sa prezinte aceste simptome, se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

      # 78624
      4 urează frunze verzi
    • Lucian B
      28 iulie 2020

      Buna ziua,

      Pomii sunt amplasati in Constanta, ii ud odata cam de 2 ori pe saptamana, cu tratamente regulate la toata gradina la cca 10-12 zile, inclusiv la 7-8 butuci de vita de vie Incerc pe cat posibil un tratament comun, adecvat perioadei de vegetatie, cu substante achizitionate de la dvs. Ingrasamant am administrat in primavara cam prin mai, la toti pomii din curte.
      Atasez cateva poze suplimentare. (Fructele afectate major prezentate in postarea anterioara au fost indepartate din pomi pentru a nu raspandi boala )
      Multumesc!

      # 78625
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 iulie 2020

      Migdalul din imagine pare a fi afectat de o boala fungica. Puteti efectua tratamente cu fungicid precum Score (Score 250 EC, 2 ml ), in doza de 2 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Se pot efectua unu-doua tratamente la interval de 7-10 zile intre ele. Fungicidul Score nu este omologat pentru migdal, de aceea nu se poate preciza un timp de pauza intre ultimul tratament si momentul recoltarii, insa timpul de pauza pentru pomii fructiferi este de 7 zile.
      De asemenea, pentru controlul bolilor si al daunatorilor puteti avea in vedere efectuarea tratamentelor in perioada de repaus vegetativ (Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru).

      # 78629
      1 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Migdal

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi