Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Georgiana Țucudean
      20 august 2021
      0 urează frunze verzi

      Mici insecte ficus ginseng

      Buna,
      Am primit recent un ficus ginseng si am observat acum la a treia udare că în pământ exista niste insecte foarte mici care se plimbă deasupra pământului (poate și în interior nu știu cum pot verifica asta). Insectele nu zboară, nu par să aibă aripi. Pe pământ am observat și niște firicele mici ca de nisip ce par a fi ouăle acelor insecte. Sper că se poate observa in pozele atașate.
      Menționez că am ficusul de 3 săptămâni, incerc sa îl ud o singură dată pe săptămână în funcție de cât de uscat se prezintă pământul și am încercat să evit umiditatea ridicată. Dacă pământul se prezintă prea reavăn, am mai amânat udarea 2,3 zile până consider că e suficient de uscat și necesită udare.
      Un alt aspect important care cred că trebuie menționat este faptul că de când l-am primit i-au căzut foarte multe frunze, chiar din prima zi. In prima poză se poate observa că există o crenguță care nu mai are deloc frunze, iar în rest pot sa spun că nu mai este la fel de bogată în frunze coroana ficusului.
      Menționez că nu i-am schimbat ghiveciul și nu sunt sigură dacă ar fi necesar deocamdată. As vrea sa știu dacă aceste mici insecte sunt dăunătoare și ee de fapt cauzează căderea frunzelor. Cum as putea sa le îndepărtez având în vedere că nu zboară și sunt de dimensiuni foarte mici? Există soluții pentru dăunătorii ficusului ginseng?

      # 104062

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 august 2021

      Buna ziua, daca l-ati primit recent, caderea frunzelor poate fi determinata de modificarea ambientului, dar si de lastarul crescut la baza coroanei, ce consuma din apa si nutrienti. In acest caz, este indicata indepartarea acestuia, iar pentru a sprijini sanatatea plantei, ii puteti administra un ingrasamant special pentru bonsai: Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml. De asemenea, deoarece insectele din substrat nu se pot observa, puteti avea in vedere amplasarea unor capcane, pentru capturarea potentialilor daunatori: Butterfly Guard, set 10 bucati. Mai multe informatii despre ingijirea bonsailor regasiti in articolul nostru: Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 104130
      0 urează frunze verzi
    • Georgiana
      23 august 2021

      Buna, am reușit să surprind într-un video istectele de pe suprafața pamantului

      Attachments:
      # 104169
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        23 august 2021

        In substratul plantelor de interior, la fel ca in sol, se pot dezvolta diverse artropode, insecte ce sunt benefice sau daunatoare plantelor. Din videoclipul atasat, individul surprins nu este similar unui daunator. In general, artropidele sau insectele benefice se hranesc cu materie organica in descompunere, fiind niste organisme utile pentru sol (nu produc daune plantelor decat in cazuri foarte rare). In acest caz, se recomanda urmarea sfaturilor anterioare.

        # 104246
        1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi