• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 5 mai 2020 la 23:50 de Anonim.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Valentin
      30 aprilie 2020
      1 urează frunze verzi

      mesteceni afectati

      Buna ziua, am 4 mesteceni cu o inaltime de aproximativ 4 m, plantati anul trecut. De aprox 1 saptamana, am observat ca au inceput sa se “ strambe”, “ aplece” de la varf/jumatate..ca si cum nu si ar mai putea sustine frunzele..par a suferi de ceva anume si nu stiu(nu ma pricep) care ar fi motivul. Vreau sa mentionez ca pomii se regases pe o suprafata unde am si gazon, suprafata care este prevazuta cu sistem de irigare. M am gandit ca poate fi asta cauza..ca ar putea suferi de la prea multa apa?! Mai vreau sa va spun ca, la moment dat, nefiind foarte atent, cand am tins gazonul, i am atins putin la radacina, un alt aspect din cauza caruia m am gandit ca ar putea suferi. Va rog din suflet sa mi dati un sfat in condtiile in care puteti in vederea depistarii problemei. Multumeac mult

      Stoica Valentin

      # 79749

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 mai 2020

      Buna ziua, mesteacanul, asa cum precizeaza si denumirea speciei (Betula pendula), formeaza natural o coroana cu aspect pendular, datorita ramurilor ce cresc subtiri si arcuite. In cazul in care radacina a fost afectata, puteti aplica un stimulator, pentru a favoriza dezvoltarea acesteia, (https://www.botanistii.ro/atlantica-razormin-250-ml.html). In plus, trebuie sa stiti ca mesteacanul este sensibil la umiditatea ridicata din sol, de aceea, se recomanda udarea la intervale mai lungi de timp.

      # 79750
      0 urează frunze verzi
      • Anonim
        5 mai 2020

        Multumesc frumos! Intradevar, aveti dreptate legat de aspectul pendular. La o verificare mai amanuntita, am descoperit ca, defapt toata arcuirea asta a pomilor, se datora faptului ca, crengile sunt foarte incarcate cu muguri, greutatea acestora fiind foarte greu de suportat de catre pomi(crengi), care sunt destul de firavi(e). In aceste conditii, i am ancorat cu ajutorul unor sfori, in acest fel am incercat pe cat posibil sa fixez stabilitatea pomilor! Multumesc mult pentru sfaturi!

        # 79751
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

mesteacan-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mesteacan

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi