Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Onica
      14 mai 2021
      0 urează frunze verzi

      meri tineri cu trunchiul afectat

      La cativa meri tineri (anul II) se manifesta aceasta boala la nivelul trunchiului. Coaja tumefiata de culoare maro se rade usor cu unghia. Mentionez ca am facut tratamente in primavara cu sulfat de cupru , apoi cu dithane si saptamana trecuta cu aliette. As dori sa stiu ce boala este si cum sa o tratez.Atasez poze. Multumesc

      # 88234

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 mai 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre meri: cat de des sunt udati? Cum ati aplicat solutiile respective si in ce doza? Cand au debutat simptomele, mai exact? Se observa prezenta vreunui daunator pe meri?

      # 88353
      0 urează frunze verzi
    • Onica
      17 mai 2021

      Anul trecut au fost udati doar „natural”, anul asta la fel , pomii sunt plantati pe un teren cu o panta de maxim 15% (daca va ganditi la drenaj). Tratamentele au fost facute astfel : in februarie sulfat de cupru in concentratie de 3%, in martie , in jurul datei de 10, am aplicat alcupral+mopsilan + ulei , toate combinate cu 5l apa , in cantitati coresp , respecti 1/2 plic alcupral, 1.5gr mopsilan, in jurul datei de 29 aprilie am aplicat dithan (1/2 plic ) si 1.5 gr mopsilan la 5l apa si saptamana trecuta la2.5 l apa alliete in proportia corespunzatoare datelor de pe ambalaj .Referitor la debutul simptomelor cred ca din luna martie (nu pot ajunge des la „livada”). Alte simptome nu am observat , doar o usoara roseata pe marginea frunzelor (cred ca este o carenta de fier). Toate taierile s-au facut dezinfectant la fiecare copac ustensilele si aplicand arbocol pe taierile mai mari . Unii spun ca ar fi o varianta de pseudomonas … din ce am cautat pe net s-ar putea sa fie Phytophthora ….dar astea sunt doar supozitii . Nu stiu cum sa procedez. Maine ajung in teren si voi vedea rezultatul stropirii cu alliete .. si am de gand sa curat cu briceagul zonele bolnave , sa aplic cu pensonul solutire bordeleza si apoi arbosan . As mai aplica un trat cu aliette sau cu signum …. Un sfat …… (sa nu uit sunt cca 40 de pomi fructiferi : meri.peri,caisi, piersic, prun, cires, nectarin , gutui … tratamentele s-au facut in acelasi timp cu cantitatile specificate mai sus). Multumesc anticipat.

      # 88360
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        17 mai 2021

        Simptomele respective indica prezenta unei boli vasculare. De regula, impotriva acestor afectiuni nu se cunosc tratamente de combatere, insa inaintea efectuarii oricarei operatiuni, cel mai indicat este sa consultati un laborator de specialitate, in vederea efectuarii unei analize.

        # 88589
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi