Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Diana
      7 decembrie 2022
      2 urează frunze verzi

      Maslinul isi pierde frunzele

      Buna ziua,

      Scriu dupa ce am citit pe tot internetul cum ar trebui sa am grija de un maslin si ce boli ar putea sa il atace, dar cu toata informatia nu pot sa imi dau seama ce ar putea sa il deranjeze.
      Am cumparat o lampa speciala, ca sa aiba suficienta lumina (ma gandesc sa mai iau un bec), il pulverizez lunar cu neem oil, ca sa nu aiba gandacei (are din cand in cand paduchi lanosi dar foarte putin si o sa cumpar tratament si pentru asta), l-am indepartat de la geam sa nu aiba fluctuatii de temeperatura, incerc sa il ud regulat (nu prea mult ca sa nu ii putrezeasca radacina) si pe langa asta stiu ca e normal sa ii mai cada din frunze, dar incepe sa ii cada din ce in ce mai multe si nu vreau sa il pierd.
      Mentionez ca am peste 30 de plante in apartament si imi place sa le ingrijesc si sa le fac pe plac. Deci chestii generale de ghiveci perforat, sol bun pentru tipul de planta si conditii normale de ingrijire pot sa spun ca stiu, dar cu toate astea, ma predau in fata maslionului.

      Multumesc

      # 147701

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 decembrie 2022

      Buna ziua. Caderea frunzelor la maslin poate fi corelata cu factorii de mediu si de ingrijire (factori abiotici), precum: udarea necorespunzatoare (prea multa sau prea putina apa), lumina naturala insuficienta, oscilatii de temperatura (chiar si oscilatiile usoare pot provoca un stres), afectiune la nivelul radacinii, carente nutritive, mutarea ghiveciului dintr-un loc in altul, dar si cu factori de natura biotica: posibil atacul daunatorilor (paduchi lanosi), diverse afectiuni de natura fitopatogena, etc.
      Daca in acest moment nu se mai observa prezenta daunatorilor pe planta sau simptome de afectiune (pete, orificii, depuneri etc.), atunci se recomanda udarea moderata a plantei, astfel incat substratul sa se usuce usor intre doua udari (nu se lasa substratul sa se usuce complet), pozitionarea intr-un loc bine iluminat, iar temperatura sa fie mentinuta constant (aproximativ 20°C). Pentru mai multe informatii si sfaturi legate de ingrijirea acestor specii, puteti urmari articolul nostru: Maslin, informatii si sfaturi de ingrijire. In plus se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Se poate administra prin udare, in doza de 1-5 ml/1 L apa. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile.

      # 147737
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Maslin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi