Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Raluca Dumitrascu
   22 aprilie 2023
   4 urează frunze verzi

   maslin – frunze uscate

   Buna ziua.
   Maslinului au inceput sa i se usuce frunzele, pornind dinspre varf, apoi sa cada. Se observa si o schimbare a „texturii” frunzei, mici punctulete albe. Nu am observat daunatori.
   I-a fost aplicat un tratament cu piatra vanata.
   Pozitia nu a fost schimbata in locuinta, lumina naturala, temperatura aprox 22 grade.
   Multumesc.

   #161182

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   25 aprilie 2023

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, avem rugamintea sa atasati cateva fotografii cu maslinul si in ansamblu si sa ne furnizati mai multe informatii: cat de des il udati si ce cantitate de apa (aproximativ) utilizati la o udare? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati administrat ingrasaminte? Cum s-a realizat aplicarea tratamentului respectiv? Ghiveciul prezinta orificii de scurgere a apei? Ati sesizat prezenta daunatorilor? De cat timp detineti maslinul?

   #161528
   0 urează frunze verzi
   • Raluca Dumitrascu
    27 aprilie 2023

    Buna ziua,
    Udam maslinul o data pe saptamana, 2 litri. Simptomele au aparut, in urma cu 2-3 sapt, dupa ce am adus in locuinta alte plante cumparate (Dracaena Marginata si Zamioculcas, plante care nu prezinta urme de daunatori sau alte semne de boala) sau doar a coincis perioada.
    A fost administrat ingrasamant universal-batoane, in urma cu aprox. 2 luni, cand a fost si replantat in ghiveci mai mare. Ulterior a avut o evolutie favorabila, multe frunze noi, sanatoase. Ghiveciul are orificii de scurgere.
    Nu am observat prezenta daunatorilor.
    Avem maslinul de aprox. 4 ani.
    Va multumesc.

    #162016
    0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
     28 aprilie 2023

     Doar pe baza fotografiilor nu se poate stabili cu exactitate natura deprecierii, intrucat poate avea la baza numerosi factori abiotici precum: udare necorespunzatoare, fertilizare inadecvata, carente nutritive, drenajul slab, oscilatii de temperatura, acumularea de saruri in substrat, lumina insuficienta etc. In acest caz, momentan, este indicata eliminarea frunzelor afectate/uscate si mentinerea constanta a conditiilor de mediu din incinta si ingrijirea conform cerintelor specifice (Maslin, informatii si sfaturi de ingrijire), iar pentru a stimula cresterea sanatoasa a acestuia, se recomanda administrarea regulata a ingrasamantului special formulat pentru cerintele nutritionale ale maslinilor (Plante Mediteraneene Wuxal, 250 ml), conform recomandarilor de pe eticheta. Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant acum doua luni, este indicat sa verificati cu atentie eticheta, iar dupa incheierea perioadei de actiune a acestuia, se poate aplica Ingrasamantul Plante Mediteraneene Wuxal, 250 ml.
     In cazul in care observati si alte simptome neobisnuite, asteptam mesajul dvs., insotit de fotografii.

     #162139
     1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
Decorative de interior
Maslin

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi