Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Teodora
      24 februarie 2023
      4 urează frunze verzi

      Măslin, frunze maro, rulate

      Buna ziua. Anul trecut in vara am cumparat un maslin din grecia. L-am adus acasa, l-am pus intr-un ghiveci mai mare si restul verii ia mers foarte bine pana l-am adus in casa. In casa ia mers bine 2 luni, dupa care a inceput sa se faca frunzele jumate maro si sa ii cada. L-am mutat in cel mai luminos loc din casa. I-au dat ramuri noi ,dar i-au murit multe alte ramuri si i-au cazut frunzele in continuare, plus ca le are rulate spre interior. Ingrasamant ii dau. L-am stropit si pt daunatori pt ca i-am gasit 3 paduchi testosi, dar il verific in fiecare zi si am mai vazut niciunul. Nu stiu ce sa ii mai fac. Va rog sa ma ajutati. :(( Multumesc frumoa

      # 155372

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 februarie 2023

      Buna ziua. Deprecierea maslinului poate avea la baza o serie de factori: atacul daunatorilor, udare necorespunzatoare, lipsa drenajului, modificarea factorilor ambientali, curenti de aer, oscilatii de temperatura etc.
      In acest caz, daca nu se observa prezenta daunatorilor (verificati cu atentie), se recomanda indepartarea ramurilor uscate (daca este necesar), iar pentru a ajuta planta sa depaseasca stresul suferit, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant natural precum: AMN BonaVita, 500 ml. Acesta imbunatateste calitatea substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind totodata rezistenta plantei la factorii de stres. Se administreaza prin udare, in doza de 5 ml/1 litri de apa. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile.
      De asemenea, pentru o dezvoltare sanatoasa si viguroasa, ingrijirea adecvata a plantei este vitala. Informatii detaliate despre ingrijirea optima a maslinului se regasesc in articolul nostru: Maslin, informatii si sfaturi de ingrijire.
      Totusi, avand in vedere starea plantei si cele mentionate mai sus, nu se poate preciza cum va evolua pe viitor.

      # 155492
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Maslin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi