Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Bogdan Mihai
      29 martie 2023
      3 urează frunze verzi

      Maslin European cu frunze roase

      Buna ziua! Am un maslin european cu frunzele roase. I-am aplicat deja Mavrik si BiplantolX. Nu pare sa fi functionat. Singurul lucru pe care il observ, sunt niste musculite deasupra pamantului din ghiveci. Il tin in lumina la geam, la 22+ grade, are lumina din plin.

      # 158657

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 martie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi utile, va rugam sa ne furnizati cateva informatii relevante despre maslin: de cand detineti planta? In ce substrat este plantat maslinul? Ghiveciul are orificii de drenaj al apei? La ce intervale de timp si prin ce metoda ati efectuat udarea in sezonul rece? Cand ati efectuat mai exact tratamentul cu Mavrik 2 F, 5 ml , in ce dozaj si prin ce metoda? Ati efectuat si alte tratamente fitosanitare? Cand ati aplicat mai exact Contra X, 500 ml? De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie pe timp de zi si pe timp de noapte tulpinile si frunzele maslinului, iar ulterior sa mentionati daca observati prezenta unor daunatori sau substante lipicioase si transparente pe frunze sau pe ramuri. In prima fotografie atasata se observa niste formatiuni negre pe o ramura – puteti verifica daca acestia se indeparteaza cu usurinta si daca ii puteti strivi sau nu. In plus, avem rugamintea sa inserati mai multe imagini cu planta in ansamblu dar si in detaliu (focalizate, facute de aproape) cu simptomele neobisnuite observate.
      In ceea ce priveste prezenta musculitelor negre in substrat si in apropierea acestuia, cel mai probabil este vorba de fungus gnats. Trebuie sa stiti ca acestea infesteaza cu precadere solul, dar si substratul din ghivece si containere etc., hranindu-se preponderent cu materie organica in descompunere. Intrucat dezvoltarea lor este favorizata si de umiditate ridicata, persistenta din substrat, o prima masura ce se poate aplica este este aceea de a acorda atentie atentie frecventei udarii, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, respectand totusi cerintele fata de umiditate ale fiecarei specii. Intr-adevar, aceste insecte se gasesesc de regula in stratul superficial al substratului, astfel fiind indicata inlocuirea primilor centimetrii de substrat cu unul nou, proaspat (puteti avea in vedere repetarea acestei operatiuni, folosind un substrat special, precum Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri). Ulterior, intrucat procesul de reducere a populatiei musculitelor negre poate fi de lunga durata, pentru a captura exemplarele ramase (si pentru a tine populatia sub control, ca sa nu mai reprezinte un factor de disconfort), este indicata utilizarea cu regularitate a unor capcane precum: Butterfly Guard, set 10 bucati. Insectele sunt atrase de culoarea capcanei si raman lipite pe adezivul special.

      # 158675
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Maslin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi