Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Anda
   31 mai 2021
   1 urează frunze verzi

   Marantha frunze ingalbenite

   Buna ziua!
   Am aceasta Marantha de aprox. 1 an si parea sa ii mearga foarte bine pana acum 3 luni, a crescut foarte mult, a si inflorit mult in acest timp.
   Insa de 1-2 luni, au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele, una cate una. Initial am crezut ca e ceva ce nu ii place – m-am gandit ca poate era prea ud pamantul, asa ca am verificat radacinile si i-a schimbat ghiveciul cu unul mai mare si cu un alt pamant care se dreneaza mai bine. Am lasat pamantul sa se usuce un pic, i-am pus mai putina apa). Am inceput sa ii stropesc si frunzele mai des. Zilnic. Am mutat-o inapoi in locul in care stiam ca ii mersese bine in acele luni.
   Insa, frunzele continua sa i se ingalbeneasca si per total, pare mai amarata, inclusiv frunzele care incs sunt bine par lipsite de viata si pare ca de la o zi la alta, mai incep si altele sa se ingalbeneasca.
   Mentionez ca in aceste ultime 3-4 luni am stropit-o preventiv cu Mospilan, apoi cu Floramite, pentru ca alte plante erau infestate, iar ea statea printre ele (dar nu parea sa afie infestata).
   Cum as putea sa o fac sa isi revina?
   Nu imi dau seama daca o deranjeaza schimbarea locului, daca a fost udata prea mult, daca ii lipseste umiditatea atmosferica, daca e infestata cu ceva – eu nu vad niciun semn in afara de ingalbenirea si pierderea acestor frunze.
   Multumesc!

   # 89986

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
   31 mai 2021

   Buna ziua, de regula, ingalbenirea frunzelor la marantha (calathea) este determinata de umiditatea atmosferica scazuta, dar si de insuficienta apei. In acest caz, daca ati inceput sa pulverizati zilnic planta, puteti momentan sa eliminati frunzele afectate (deoarece nu isi vor mai reveni) si sa va asigurati ca ii administrati o cantitate suficienta de apa la fiecare udare, astfel incat substratul sa fie complet saturat. In plus, este important sa nu lasati apa sa stagneze in tavita de scurgere. Totodata, pentru a sprijini regenerarea acesteia si rezistenta la factorii de stres, dar si pentru a-i asigura nutrientii necesari, ar fi indicat sa ii administrati regulat un ingrasamant precum AMN Verde, 500 ml. Acest ingrasamant poate fi aplicat pe toate plantele de interior.

   # 90152
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

maranta-informatii-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Maranta

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi