Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Iuliana Georgiana
   19 noiembrie 2023
   3 urează frunze verzi

   Maranta, pulbere alba pe frunze

   Buna ziua,

   Am aceasta maranta de 2 ani de zile. M-am mutat de doua ori, deci planta a fost supusa la stres. In octombrie i-am schimbat substratul ( Pamant pentru plante verzi Compo Sana) si am transplantat-o intr-un ghiveci un pic mai mare. Planta a reactionat bine dupa transplantare. Ea este pozitionata la 1 metru de ferestra, lumina indirecta, pozitia sud est. Temperatura este in jur de 21-23 grade iar umiditatea variaza intre 39 si 48%. Detin un umidificator, pot ridica umiditatea pana la 60%, dar am decis sa nu-l mai folosesc pentru ca nu stiu in ce conditii de umiditate se poate extinde boala. Ud planta atunci cand partea de sus a substratului se usuca. Acum doua saptamani am observat o pelicula alba pe frunzele plantei. Le-am taiat pe cele care prezentau o portiune mai intinsa de pelicula. Am folosit o singura data tratament cu actiune tripla Ikebana. Am decis sa nu-l mai folosesc pentru ca planta a avut frunzele usor incretite dupa tratament si misicarea de ridicare nu a mai avut loc. Nu a fost expusa la lumina dupa tratament. Cand planta si-a revenit, am sters frunzele cu spray de lustruire( Schacht) si am aplicat ingrasamant spray cu ulei de neem. Pelicula alba nu a disparut. Ce mai pot face sa-mi salvez planta? Va multumesc.

   # 193480

   4 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   20 noiembrie 2023

   Buna ziua! Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva fotografii clare atat cu sectiunile efectuate (punctele albe ce se pot observa pe planta), cat si cu planta in ansamblu (in care sa se vada si partea bazala).

   # 193530
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

maranta-informatii-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Maranta

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi