mar cu scoarta innegrita

Acest subiect conține 4 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Radu 26 martie 2019 la 11:15 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 4 Răspunsuri
 • #21647 Răspuns
  Radu

  Bună ziua,
  Am câțiva meri care au dezvoltat acesta scoarta neagră în zona tăieturilor servere. Punctele negre de peste cicatrizant bănuiesc că e mizerie lăsată de niște muște pe care le-am văzut că stau acolo. De asemenea am observat că în toate aceste zone mișună furnici. Aveți idee despre ce este vorba? Mulțumesc.

 • #21664 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Se poate sa va confruntati cu doua situatii, respectiv atacul a doi agenti patogeni diferiti, ce provoaca simptome destul de asemanatoare.
  In primul caz ar putea fi vorba de focul bacterian, cauzat de Erwinia amylovora, partile atacate par arse de foc sau, cel de-al doilea caz, arsura bacteriana comuna provocata de Pseudomonas syringae pv. Syringae.
  In mod normal, atacul se observa mai intai, pe inflorescente, frunze, lastari.
  Este destul de greu de precizat (mai ales ca ati atasat o singura fotografie) cauza cu exactitate, de aceea, pentru a ne putea da seama cu ce situatie va confruntati, va rugam, sa mai postati poze si sa ne oferiti mai multe detalii. In anii trecuti ati sesizat prezenta atacului pe inflorescente, frunze lastari? Ati sesizat aceste simptome si la alte semintoase? Daca indepartati scoarta afectata se observa lemnul colorat in brun-roscat? Multumim

 • #21665 Răspuns
  Radu

  Mulțumesc. Va mai atașez câteva imagini. Când ajung la gradina voi desface scoarta sa vad ce sa întâmplă dedesubt. Simptomele se observa doar la merii din zona. În anii trecuți nu am observat.

  Vă mulțumesc.

 • #21678 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Furnicile sunt atrase in general de dejectiile dulci lasate de alti daunatori, de aceea, acestea sunt prezente pe mar. Ati aplicat vreun tratament in aceasta perioada? De asemenea, va rugam cand se poate sa reveniti cu detaliile legate de scoarta. Multumim

 • #21679 Răspuns
  Radu

  Am stropit cu Champ și apoi la o săptămână cu Nuprid oil la începutul lui Martie. Mulțumesc pentru răspunsuri încerc sa revin cât mai repede cu informații despre ce se afla sub scoarța.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">