Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Tanase
      21 octombrie 2019
      1 urează frunze verzi

      mar cu gaura la baza trunchiului

      Bună ziua, am un mar bolnav, după cum se vede și în poza în tulpina se afla ceva care îl mănâncă. Are 3 ani, cumpărat din Dedeman, creste foarte bine în fiecare an. Precizez ca Este situat la un metru fata de o magazie. Sa mi spuneți va rog dacă mai am sanse sa l salvez. Mulțumesc

      # 77160

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 octombrie 2019

      Buna ziua, de vina pare a fi larva unui sfredelitor, ce sapa galerii ascendente in trunchi sau ramuri. Este indicat sa incercati sa o scoateti la exterior, cu ajutorul unei sarme flexibile de otel pe care sa o introduceti in galerie (ii faceti o mica bucla in varf). Dupa ce o scoateti, dezinfectati cu o solutie pe baza de cupru, precum Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g. Un pliculet de zeama bordeleza se dizolva intr-o cantitate mica de apa (0.5 litri), astfel incat sa formeze o pasta. Cuprul are un efect bactericid, fungicid si ajuta la cicatrizarea rapida a ranilor. Dupa ce dezinfectati bine cu solutia albastra, iar aceasta se usuca, se poate aplica un mastic pentru cicatrizare: Tree plaster – Cicatrizant, 300 g sau Arbosan Rasina Bio, 350 g. Este extrem de important sa sigilati orificiul de intrare, altfel galeria sapata de larva va deveni adapost pe timpul iernii pentru alti daunatori, ce vor fi astfel protejati nu doar de frig ci si de tratamentele din perioada de repaus.
      De asemenea, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administarea unui ingrasamant care are rolul si de a creste rezistenta plantelor, precum: Tree Power Plus Baum, 1 kg. Mai multe informatii despre dozajul si perioadele de aplicare sunt descrise in pagina produsului.

      # 77162
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi