• Acest subiect are 1 răspuns, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 8 iunie 2017 la 09:25 de Tom Botanistul.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Adrian Aristotel
      8 iunie 2017
      0 urează frunze verzi

      Mar atacat de focul bacterian

      Buna ziua Domnule Tom,

      Asa cum va spuneam in mesajul pe care vi l-am pe site am probleme cu cateva plante pe care le am in gradina si as avea nevoie sa-mi spuneti ce tratamente ar trebui sa le aplic. Bineinteles ca remediile pe care mi le veti spune le voi achizitiona de la dvs. Asa cum mi-ati cerut in mesajul transmis, va transmit imagini ale plantelor afectate. Datorita faptului ca imaginile au o dimensiune mare vi le voi transmite in mai multe mesaje(pt fiecare planta cate un e-mail). Plantele pentru care am nevoie de tratament sunt:

      – piersic;
      – mar;
      – trandafir;

      Va multumesc si astept raspunsul dvs pentru a pune comanda.

      # 77070

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul
      8 iunie 2017

      Am primit din partea dumneavoastra mai multe mesaje cu simptomele prezente la mai multe culturi. Va voi raspunde intr-un singur email, cu tratamentele pentru fiecare in parte.

      Marul prezinta un atac de inceput al focului bacterian. Lastarii atacati se inlatura si se distrug. Apoi se va aplica un fungicid ca Champ (Champ 77 WG, 30 g), 30 grame dizolvate in 10 litri apa. Tratamentul se poate repeta dupa un interval de 7 zile.

      Piersicul este atacat de Basicarea frunzelor (Taphrina deformans). Daca se aplica un fungicid pentru combatere, perioada de pauza pana la consum este destul de mare, si nu mai pot fi consumate fructele in conditiii de siguranta. Oricum ciuperca nu va mai supravietui pe frunze in timpul verii (temperaturile ridicate stopeaza boala). Puteti indeparta manual frunzele respective, iar in toamna (octombrie-noiembrie).

      Trandafirul prezinta un atac al Patarii negre (Diplocarpon rosae). Lastarii puternic afectati se inlatura si se distrug. Instrumentele folosite se dezinfecteaza, pentru ca pot transporta ciuperca.
      Se pot efectua tratamente cu fungicide ca Ortiva Top (Ortiva Top, 10 ml), 10 ml dizolvati in 8-10 litri apa, urmat la o perioada de 7 zile cu Score (Score 250 EC, 2 ml ), 2 ml dizolvati in 7 litri apa.

      # 77075
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi