Mar atacat de focul bacterian

Vezi 1 fir de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
  • #12276 Răspunde
   Adrian Aristotel

   Buna ziua Domnule Tom,

   Asa cum va spuneam in mesajul pe care vi l-am pe site am probleme cu cateva plante pe care le am in gradina si as avea nevoie sa-mi spuneti ce tratamente ar trebui sa le aplic. Bineinteles ca remediile pe care mi le veti spune le voi achizitiona de la dvs. Asa cum mi-ati cerut in mesajul transmis, va transmit imagini ale plantelor afectate. Datorita faptului ca imaginile au o dimensiune mare vi le voi transmite in mai multe mesaje(pt fiecare planta cate un e-mail). Plantele pentru care am nevoie de tratament sunt:

   – piersic;
   – mar;
   – trandafir;

   Va multumesc si astept raspunsul dvs pentru a pune comanda.

  • #12350 Răspunde
   Tom Botanistul

   Am primit din partea dumneavoastra mai multe mesaje cu simptomele prezente la mai multe culturi. Va voi raspunde intr-un singur email, cu tratamentele pentru fiecare in parte.

   Marul prezinta un atac de inceput al focului bacterian. Lastarii atacati se inlatura si se distrug. Apoi se va aplica un fungicid ca Champ (Champ 77 WG, 30 g), 30 grame dizolvate in 10 litri apa. Tratamentul se poate repeta dupa un interval de 7 zile.

   Piersicul este atacat de Basicarea frunzelor (Taphrina deformans). Daca se aplica un fungicid pentru combatere, perioada de pauza pana la consum este destul de mare, si nu mai pot fi consumate fructele in conditiii de siguranta. Oricum ciuperca nu va mai supravietui pe frunze in timpul verii (temperaturile ridicate stopeaza boala). Puteti indeparta manual frunzele respective, iar in toamna (octombrie-noiembrie).

   Trandafirul prezinta un atac al Patarii negre (Diplocarpon rosae). Lastarii puternic afectati se inlatura si se distrug. Instrumentele folosite se dezinfecteaza, pentru ca pot transporta ciuperca.
   Se pot efectua tratamente cu fungicide ca Ortiva Top (Ortiva Top, 10 ml), 10 ml dizolvati in 8-10 litri apa, urmat la o perioada de 7 zile cu Score (Score 250 EC, 2 ml ), 2 ml dizolvati in 7 litri apa.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">