Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea
      12 noiembrie 2022
      2 urează frunze verzi

      Mango cu pete negre pe frunze

      Buna ziua, am si eu un mango in ghiveci plantat dintr-o samanta de mango. Pana de curand parea ca o duce f bine, dar initial a inceput sa ii apara o frunza mai alba. Ulterior am observat ca una din celelalte frunze a inceput sa se incovoieze usor si are vinisoarele rosiatice. Iar la o inspectie mai atenta am observat ca are pete negre mici pe toata suprafata frunzelor.
      Planta a fost tratata cu insecticid mavrik pentru ca am avut o infestare cu paduchi la alte plante alaturate si nu am vrut sa ma trezesc si pe mango.
      De asemenea, la o saptamana de la tratamentul cu insecticid a fost pulverizata cu biplantol conta x, dar nu cred ca una din astea au cauzat problema, incepuse dinainte sa aiba mici pete, acum este doar mai extinsa problema.
      Trebuie sa il izolez de celelalte plante? Credeti ca e ceva ce se transmite (infectie fungica/bacteriana) sau o carenta? Multumesc

      # 146628

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 noiembrie 2022

      Buna ziua. Daca nu se observa prezenta daunatorilor pe planta, cel mai probabil simptomele mentionate (pete mici si negre pe frunze) au fost cauzate de o afectiune fitopatogena (posibil de natura bacteriana). In acest caz, se recomanda indepartarea partilor puternic afectate si efectuarea unui tratament cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare uniforma pe planta. Pentru siguranta, puteti mentine planta afectata la o distanta mai mare fata de plantele sanatoase.
      Totodata, pentru a sprijini planta sa depaseasca perioada de stres, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.
      Pentru mai multe informatii despre cerintele de mediu si de ingrijire specifice acestor specii, va rugam sa consultati si articolul nostru: Mango, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 146661
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

mango-sfaturi
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mango

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi