Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandru
      17 noiembrie 2022
      4 urează frunze verzi

      Mandarin – cadere frunze si fructe dupa mutare in interior

      Buna ziua. Mandarinul meu se usucă și ii cad frunzele și fructele . Asta se întâmpla de când l-am băgat in casa sa îl feresc de frig .nu are dăunători sta la o temperatura de 22 23 grade , la lumina . Ce pot sa ii fac ? Cum sa îl salvez. Aștept răspunsul dumneavoastră cu interes. Atașez și poza

      # 146888

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 noiembrie 2022

      Buna ziua. Daca nu se observa prezenta daunatorilor sau simptome de afectiune (pete, depuneri, orificii etc.), cel mai probabil caderea frunzelor si a fructelor a fost cauzata de un ansamblu de factori abiotici, precum: schimbarea conditiilor de mediu (schimbarea brusca a temperaturii si a intensitatii luminoase prin mutarea plantei in interior) umiditate necorespunzatoare in substrat, lipsa nutrientilor etc.
      In acest caz, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din spatiul respectiv si respectarea cerintelor de ingrijire specifice acestor specii (Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire). Totodata, in fotografii se observa si prezenta pietrisului. Se recomanda indepartarea acelor pietre intrucat acestea pastreaza umiditatea ridicata la nivelul radacinii.
      De asemenea, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, precum Yokosan, 100 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.
      Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor, precum: Citrus Fluid, 350 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 146903
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi