Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Alexandru
      14 ianuarie 2023
      6 urează frunze verzi

      Mandarin afectat

      Salutari. Am acest mandarin/clementine că nu mai țin minte exact ce am cumpărat ținut pe balcon închis la ~10 grade. De ceva timp frunzele noi care ies chiar și iarna arata cum sunt cele din prima poza, iar pe unele vechi au ieșit punctulețele din poza 2 . Care sa fie problema ?

      # 149806

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 ianuarie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi relevante, va rugam sa atasati imagini cat mai clare, in detaliu (focalizate, facute de aproape) cu simptomele observate (punctele prezente pe frunze) si sa ne oferiti cateva detalii suplimentare: Care sunt conditiile de mediu (ex temperatura, lumina, umiditatea aerului) De cand detineti planta? Cand au aparut primele simptome de depreciere? Ati observat prezenta unor daunatori sau panze fine? Ati aplicat ingrasaminte sau tratamente fitosanitare? Cu ce cantitati de apa efectuati udarea si la ce interval de timp? De asemenea, va rugam sa ne mentionati daca punctele de pe frunze sunt usor iesite in relief si daca se desprind usor cu unghia?

      # 149868
      0 urează frunze verzi
    • Alexandru
      21 ianuarie 2023

      Planta o am de un an. A fost ținută până acum pe balcon, iar acum e in casa pe pervaz cu destulă lumina. Are momentan 3 frunze afectate cu acele puncte ieșite în relief care nu cad daca dai cu unghia, iar frunzele noi ieșite sunt încovoiate după cum se observă în ultimă poza. Îngrășământ am aplicat de primăvară până toamna iar udarea se face când se usucă cat de cat pamantul

      # 151000
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        23 ianuarie 2023

        Buna ziua. Din imaginile inserate, simptomele de pe frunze pot fi cauzate de o boala fungica Elsinoe fawcettii sau Elsinoe australis, insa pentru o identificare exacta, este necesara o analiza de laborator. In acest caz, se recomanda eliminarea frunzelor afectate, iar pentru siguranta, puteti avea in vedere efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid precum: Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Solutia se aplica prin pulverizare (Pulverizator manual Volpi TECH1) uniforma pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. In plus, pentru a creste rezistenta plantei la diferite conditii de stres, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare conform indicatiilor de pe eticheta produsului.
        Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de crestere, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor, precum: Citrus Fluid, 350 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

        # 151072
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi