Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea Sofronie
      6 octombrie 2019
      0 urează frunze verzi

      magnolie cu boboci si frunze iarna

      Bună ziua! Am achiziționat în primăvara un pui de magnolie, pe care am mutat-o într-un ghiveci mai mare (întrucât locuiesc la bloc) și pe care o țin în balcon. Am udat-o o data pe săptămână, unele frunze s-au mai pătat, s-au mai îngălbenit, altele sunt încă verzi, ma gândesc ca schimbările sunt și din cauza anotimpului. Ciudat e (pentru mine), ca pe lângă frunze au apărut mulți boboci. Sunt boboci de frunze sau de flori pentru primăvara? Și as vrea sa știu cum o pot îngriji la iarna, când temperatura ca scădea. Ma gândesc ca în casa ii va fi prea cald. Trebuie învelit ghiveciul cumva? Se uda in timpul iernii? Mulțumesc anticipat!

      # 79723

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      11 octombrie 2019

      Buna ziua, depinde si cat de scazute sunt temperaturile si mai ales, daca balconul este inchis sau nu. Magnolia tolereaza bine temperaturile scazute din timpul iernilor geroase, insa, avand in vedere ca este in ghiveci, intr-un volum mai mic de sol, radacinile risca sa inghete, de aceea este indicat sa o protejati, invelindu-i ghiveciul cu diverse materiale, pentru a-i proteja radacinile. Daca temperaturile scazute persista si balconul nu este inchis, atunci protejati si partea aeriana a plantei. In magazinele de specialitate gasiti materialele potrivite pentru protectia plantelor pe timp de iarna (folie anti-inghet). Trebuie sa tineti cont ca, aceste aspecte sunt influentate de temperatura. Referitor la bobocii respectivi, va rugam sa atasati cateva poze cu acestia pe forumul nostru https://www.botanistii.ro/forum/pareri-despre/ingrijirea-plantelor-decorative-de-exterior/magnolia/. In ceea ce priveste udarea, nu se poate preciza un interval exact, intrucat acesta depinde de temperatura, talia plantei, substrat etc., in general, in perioada de repaus cand temperaturile sunt mai scazute, udarea se efectueaza mai rar.

      # 79724
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi