Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Teodora
      29 aprilie 2021
      0 urează frunze verzi

      Magnolia – pete pe frunze și urme albe

      Bună ziua, am cumpărat în luna martie aceasta magnolie grandiflora și au început să îi apără pete maronii și să se usuce pe alocuri. Are și niște urme albicioase pe ea, iar spre vârf îmi pare că se îngălbenește. La baza ei este plantat gazon. O ud zilnic când nu plouă.
      La plantare a fost săpată o groapă mai mare decât rădăcina ei, pun un strat de nisip, apoi gunoi de grajd cu pământ amestecat și apoi pământ negru de grădină. Peste am pus gazon rulou.

      # 87005

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 aprilie 2021

      Buna ziua. Din informatiile oferite si imaginile atasate, magnolia pare sa fie afectata de o boala fungica, cauzata de conditiile de umiditate ridicata. Este important sa asigurati magnoliei o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire. Totodata, atunci cand udati gazonul, apa nu trebuie sa ajunga in dreptul magnoliei.
      In acest caz, se recomanda efectuarea a 2 tratamente, la un interval de 7-10 zile, cu un fungicid omologat la plantele ornamentale, precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      La 10-12 zile dupa efectuarea tratamentelor, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml.
      Totodata, pentru imbunatatirea calitatii solului, este recomandata administrarea unui ingrasamant special, ce sporeste activitatea microbiana si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor precum Activator Organic pentru Sol, 350 ml. Se aplica prin udare la radacina in doza 10 ml/ 1 l apa. Se recomanda afanarea solului de la baza plantei si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie.
      Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice, detaliate in articolul nostru (Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 87020
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi