Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Diana
   8 iunie 2024
   3 urează frunze verzi

   Magnolia, frunzele se ingalbenesc

   Bună ziua. În primăvara am plantat Magnolia grandiflora. De vreo 3 luni frunzele au început sa se I ngalbeneasca, unele chiar sa fie găurite și chiar dacă este perioada ei de înflorire nu vad niciun boboc de floare. Va rog sa mi spuneți care ar fi cauza acestor probleme. Mulțumesc frumos!

   # 231709

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   10 iunie 2024

   Buna ziua. Pentru a va ajuta cu sfaturi si recomandari va rugam sa oferiti mai multe detalii cu privire la cresterea si intretinerea magnoliei: care sunt conditiile de mediu (amplasament, lumina, temperaturi, precipitatii etc.), cum ati efectuat udarea pana acum, la ce interval de timp, ce cantitate de apa utilizati de regula, daca udarea se face exclusiv la radacina, cand au debutat simptomele si daca ati efectuat tratamente sau fertilizari. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie planta si sa ne precizati daca observati alte simptome precum panze fine, pulbere alba, decolorari etc. sau daunatori (si sa atasati fotografii clare cu acestea/acestia, daca este cazul).

   # 232019
   0 urează frunze verzi
   • Diana Leontescu
    10 iunie 2024

    Bună seara. Magnolia sta in soare aproximativ 6 7 ore. Pe ea în mod special nu o ud foarte des, dar ajunge apa și la ea atunci când pornesc stropitoarele pentru a uda gazonul. Gazonul este udat o data pe zi seara aproximativ jum de ora. Simptomele au apărut cu aproximatie acum 2 luni. De la plantare (primavara) nu I am aplicat niciun fel de tratament sau fertilizare. Am atasat câteva poze cu frunzele afectate.

    # 232122
    1 urează frunze verzi
    • Tom BotanistulSPECIALIST
     11 iunie 2024

     Simptomele par sa fie cauzate de unul sau mai multi factori, precum: umiditate constanta si ridicata la nivelul radacinii, conditii de mediu neprielnice, lipsa unor nutrienti in sol etc.
     Deoarece activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Stropirea magnoliei cu apa, respectiv udarea acesteia prin aspersiune sau odata cu gazonul este contraindicata (puteti avea in vedere decopertarea gazonului din jurul exemplarului), deoarece umiditatea la nivelul foliajului si umiditatea constanta la baza plantelor reprezinta un mediu propice pentru instalarea si propagarea bolilor fungice .
     Inflorirea magnoliilor depinde de regula de numerosi factori de mediu (calitatea solului, temperaturi, vant, precipitatii, lumina), factori de ingrijire (udare, fertilizare, afanarea solului etc.) si inzestrare genetica.
     Astfel, se recomanda mentinerea unor conditii optime de crestere si ingrijire conform informatiilor din articolul nostru din Comunitatea Botanistii (Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire) si administrarea la sol a unui ingrasamant cu efect de revitalizare a sistemului radicular si de stimulare a cresterii sanatoase, precum Ingrasamant Arbori si Arbusti Manna, 1 litru sau Ingrasamant Manna Bio Spezial, 1 kg, administrat conform instructiunilor din descrierea produsului ales. Intrucat diferentierea mugurilor floriferi are loc intotdeauna in anul precedent infloririi, asigurarea necesarului de nutrienti este importanta de-a lungul intregii perioade de vegetatie. Pe langa fertilizarea regulata la nivelul radacinii, puteti avea in vedere aplicarea regulata a unui ingrasamant cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a magnoliei precum AMN Optiferrum, 500 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului.

     • Acest răspuns a fost modificat acum O lună, O săptămână de către Tom Botanistul.
     • Acest răspuns a fost modificat acum O lună, O săptămână de către Tom Botanistul.
     # 232293
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
Monstera
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
Codiaeum
buxus-sfaturi-ingrijire
Buxus
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
porumb-cultivare-ingrijire
Porumb
Stephanotis-floribunda-sfaturi-ingrijire
Stephanotis floribunda
chiparos-sfaturi-ingrijire
Chiparos
iedera-sfaturi-ingrijire
Iedera
capsun-cultivare-ingrijire
Capsun
Palmieri
Visin
Pachira
thuja-sfaturi-ingrijire
Tuia
nectarin-cultivare-ingrijire
Nectarin
busuioc-cultivare-ingrijire
Busuioc
Ficus
Bambus norocos

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
Despre Magnolia
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 442 discuții despre Magnolia

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi