Buna ziua. Inca de la cumparare (transfer din ghiveci) frunzele de la baza erau afectate, avand zone cu pete uscate. Insa si frunzele nou aparute par a avea acelasi comportament. I-am aplicat la radacina AMN Bonavita la plantare de 2 ori, acesta fiind singurul tratament primit. Ce as putea face?
Multumesc!
Buna ziua. Pe baza informatiilor oferite si a fotografiilor atasate, cel mai probabil deprecierea a intervenit in urma unui cumul de factori biotici si abiotici, dintre care se aminteste stresul suferit la transport si manipulare, respectiv la schimbarea conditiilor de mediu si la plantare, conditiile climatice nefavorabile, oscilatiile de temperatura, instalarea unor agenti fitopatogeni (posibil o patare), etc. Se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate (deoarece acestea nu isi mai revin) si efectuarea unui tratament cu un fungicid precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. In solutia de stropit (apa cu fungicid) se recomanda adaugarea unui adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L (acesta ajuta la fixarea si remanenta solutiei pe frunze).
Ulterior, se recomanda continuarea fertilizarii cu ingrasamantul AMN BonaVita, 500 ml (prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta) si asigurarea conditiilor optime de vegetatie pentru aceste specii (Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire). De asemenea, la 10-14 zile de la efectuarea tratamentului foliar cu fungicid, se poate aplica un ingrasamant foliar ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, precum Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml, conform instructiunilor din descrierea produsului.
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.