- Acest subiect are 3 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 18 iulie 2024 la 08:15 de
Ela Botanista | Ajutor in gradina.
-
-
Diana17 iulie 20243 urează frunze verzi
Magnolia, frunze galbene, curbate si uscate
Buna ziua,
Am o magnolie plantata de 4 ani. In aceasta vara, i s-au îngălbenit frunzele, urmand a se curba.. ca si cum se usuca. Nu am zgâriat crengile sa verific seva.
Am aplicat un ingrasamant in urma cu 4 zile, pentru magnolii de la biopon.
Este plantata pe Vest, au fost temperaturi peste 35 de grade in ultimele saptamani . toate plantele, copacii, au fost udate mai des. Sa fie asta cauza ?
Nu as vrea sa o pierd. Este o magnolie Soulangeana.
Mentionez ca nu se vad daunatori pe frunze.
Mulțumesc anticipat!Attachments:
- ‹›0
-
Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
Ela Botanista | Ajutor in gradina
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE17 iulie 2024Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa atasati fotografii clare, realizate de aproape, cu simptomele de depreciere observate pe frunze. De asemenea, va rugam sa precizati momentul debutarii simptomelor de depreciere, sa mentionati modul si intervalul de timp la care efectuati udarea, sursa apei utilizate la udare, daca apa ajunge pe frunze in timpul udarii, daca ati utilizat erbicide in apropiere, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz.
-
Diana17 iulie 2024
Buna seara,
Nu am utilizat ierbicide in apropiere.
Apa folosita este una potabila, nu din alte surse.Se uda cu furtunul la
Radacina la 1-2 saptamani , in rest cu aspersorul, in fiecare zi sau la 2 zile. Apa ajunge si pe frunze. Nu se uda pana in ora 18:00 niciodata.
De cand este canicula frunzele s au ingalbenit usor.. sa fie o saptamana.. insa acum se usuca efectiv. Am rupt un mic lastar.. si se vede verde inca, sper sa se observe in prima poza. In cea de-a doua poza sunt puii.. care erau verzi si vigurosi, acum pleostiti…Attachments:
- ‹›0
-
Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
Ela Botanista | Ajutor in gradina
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE18 iulie 2024Pe baza fotografiilor atasate si a informatiilor oferite nu se poate preciza cu exactitate natura deprecierii – pot fi numeroase cauze sau un cumul de factori, dintre care se amintesc conditiile de mediu si de ingrijire neprielnice, udarea necorespunzatoare, caldura excesiva din ultima perioada, posibil instalarea si propagarea unor agenti patogeni (un diagnostic exact implica efectuarea unei analize de laborator, la un Institut pentru Protectia Plantelor).
In primul rand, se recomanda eliminarea regulata a frunzelor depreciate, respectiv adunarea si distrugerea regulata a frunzelor cazute la sol, daca este cazul. Lastarii si drajonii aparuti la baza plantei pot fi eliminati in intregime, intrucat acestia sunt adesea consumatori de energie (produc mai putin prin fotosinteza decat consuma). De asemenea, este indicata eliminarea gazonului din jurul magnoliei, intrucat acesta mentine o umiditate constanta si ridicata la nivelul solului, favorizand instalarea si propagarea agentilor patogeni (in special boli fungice). Este importanta pastrarea unei portiuni de teren permanent afanat si lipsit de diverse materiale/vegetatie in jurul plantelor, cel putin pe aria raspandirii radacinilor. Udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la radacina, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata (preferabil dimineata sau seara, cand temperaturile sunt mai scazute). Stropirea magnoliei cu apa, udarea acesteia prin aspersie sau odata cu gazonul este contraindicata.
Avand in vedere udarea necorespunzatoare, respectiv faptul ca instalarea si propagarea unor agenti patogeni este stimulata de umiditatea ridicata, se pot efectua 1-2 tratamente, cu un fungicid pe baza de cupru, precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g / 10 L apa. In cazulo efectuarii a doua tratamente, intervalul recomandat este de 7-10 zile. Pulverizati solutia cat mai fin pe toate partile de planta, respectand totodata recomandarile generale privind aplicarea tratamentelor fitosanitare: Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii. Totodata, este recomandat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, plantele se afla sub stres termic si nu raspund foarte bine la tratamentele aplicate.
In continuare, se recomanda asigurarea conditiilor optime de vegetatie pentru aceasta specie (Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire). Fertilizarea adecvata este de asemenea esentiala pentru asigurarea cresterii si dezvoltarii sanatoase (Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali). In perioada de crestere activa se poate utiliza simultan un ingrasamant radicular (ex. AMN Nordalge, 500 ml sau Ingrasamant arbori si arbusti Manna, 1 litru) si un ingrasamant foliar (ex. AMN Optiferrum, 500 ml sau Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml), cu respectarea celor inscrise pe etichete. Rolul principal al ingrasaminteler radiculare este imbunatatirea fertilitatii, texturii si structurii solului, astfel fiind stimulata absorbtia optima a nutrientilor din sol si, implicit, cresterea plantelor. Ingrasamintele foliare previn aparitia unor carente, imbunatesc procesul de fotosinteza si contribuie la biosinteza clorofilei, stimuleaza cresterea sanatoasa, imbunatatind totodata rezistenta plantelor la stres fiziologic, precum si la boli sau atacul unor daunatori. Pe parcursul perioadei de vegetatie se poate aplica regulat un ingrasamant radicular si un ingrasamant foliar, cu respectarea recomandarilor din descrierea produselor alese. Prima aplicare a unui ingrasamant foliar se recomanda a fi efectuata dupa un interval de 7-10 zile de la finalizarea tratamentelor foliare cu fungicid.
In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, iar in cazul in care identificati prezenta unor daunatori sau alte simptome de depreciere, va rugam sa reveniti cu informatii si fotografii suplimentare. Evolutia plantei pe viitor nu poate fi precizata.-
Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni de către
Ela Botanista | Ajutor in gradina.
-
Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni de către
Ela Botanista | Ajutor in gradina.
-
Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni de către
Ela Botanista | Ajutor in gradina.
Articole recomandateTratamente fitosanitare - Protectia mediului si a munciiInformatii despre pesticide, tratamente fitosanitare, aplicarea tratamentelor, masuri de siguranta, de la Botanistii.Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijireMagnolia, informatii despre conditiile de mediu si lucrarile de ingrijire, inmultire, fertilizare, plantare, de la Botanistii.Plan Fertilizare Arbori si Arbusti OrnamentaliPlan de fertilizare pentru arbori si arbusti ornamentali, sfaturi de ingrijire, solutii si produse, de la Comunitatea Botanistii.AutorMesajeVezi 1 fir de răspunsuriA fost de ajutor această discuție?
0 persoane consideră această discuție ajutătoare
✖Ajută-ne să îmbunătățim această paginăNe pare rău că nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai. Spune-ne ce consideri că putem îmbunătăți.
Părerea ta ALTĂDATĂ
N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.Te ținem la curent
Te-am trecut pe listă!
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou? În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.Alege planta sau dăunătorulpentru a putea posta sau căuta în comunitateCautăPachiraPalmieriCitriceAfideOrhideeLeandruCodiaeumAbeliaPlante Ornamentale de interiorTuiaDracaenaCactusiYuccaMarBonsaiFicusCum functioneazaMagnoliaSobolaniEstimare livrare
Afișează puncteÎnapoi-
Oltu Monica15 martie 2025Tom BotanistulSPECIALIST
Tom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTEȘtiai că?‹›0
30 urează frunze verziCum ingrijim si stimulam dezvoltarea magnoliei?💮 Magnoliile sunt plante ornamentale apreciate pentru florile lor spectaculoase. Ingrijirea adecvata este esentiala pentru a le mentine sanatoase si pentru a le stimula inflorirea. 🌸 Plantarea In momentul... mai multTrimiteFrunze verziDANA MARIA13 martie 2025‹›0
2 urează frunze verziMagnolia, Frunze cu pete maronii la iesirea din iarnaBuna ziua, am achizitionat in toamna un Magnoliu grandiflora si l-am plantat in curte. La iesirea din iarna au inceput sa-i cada din frunze. I-am pus ingrasamant din gunoi de... mai multCiteșteSfatul specialistului
TrimiteFrunze verziOrosz Ivona12 martie 2025‹›0
3 urează frunze verziMagnolia, frunzele noi au inceput sa se pateze in primavaraAm o magnolie plantata acum 3 ani, s-a dezvoltat foarte frumos .Anul asta dupa ce a prins-o o tura de aer rece si apoi ninsoarea, frunzele noi aparute au inceput... mai multCiteșteSfatul specialistului
TrimiteFrunze verziLidia12 martie 2025 -
Discuții pe teme similare
-
Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni de către
NOTĂ
BOTANIȘTII4,8Mi-ati salvat bambusii; sunt la a doua comanda, de data asta doar ingrasamant. Va multumesc mult! Cu ganduri bune, Oana RaduOana RO mare varietate de produse,informatii excelente despre modul de folosire a acestor produse precum si livrare prompta.Ghiorghe ESUPERPROFESIONISITI SI SERIOSI. AM RECOMANDAT SI IN ANII ANTERIORI SI IN ACEST AN. MULTUMIM MULT! FORUMUL DVS.ESTE DE REAL AJUTORVIORICA Nam ajuns destul de usor la informatii,insa la unele produse nu se da explicit dozajul apa+solutie corespunzator stropirii(se da pe suprafata).Ideal este amestec litrii de apa/cantitate solutie si in plus cantitate totala pe hectar.oricum m-am descurcat si asa.Produsele au dat rezultat.FLAVIU BDa,pentru ca ,dupa ce am tot citit ce scrie pe acolo, mi-am dat seama ca faceti o treaba serioasa, cu profesionalism. Informatiile de specialitate sunt remarcabile, exacte.Preturile sunt bune.Florea GAm avut surpriza placuta sa primesc raspuns foarte repede pentru problema mea cu o planta Areca, acum am comandat ceea ce mi-ati recomandat si sper sa salvez planta mea. Cu siguranta voi recomanda acest site. Va multumesc si va doresc cat mai multi clienti multumiti! Mariana StanMariana SProdusele cumparate ne-au fost de ajutor . Cumparam de cel putin 5 ani de la dvs si nu am schimba acest lucru.Acum ca avem cont ni se pare si mai usor de comandat. multumimComat Auto CMi-au fost de mare ajutor sfaturile primite iar produsele recomandate si comandate au fost efficiente. Multumesc pentru profesionalism.Ioana MDa,pentru că eu am găsit uşor problema si remediul pentru planta mea. Sper sa si functioneze produsele pe care le-am achiziționat de aiciRoxana NV-am descoperit cu 5 ani in urma,si am fost impresionat sa gasesc informatii,implicare,promtitudine,produse,toate laolalta.Va apreciez si va multumesc.Paul SDescarcă aplicația Botaniștii
Susținem
Informații Companie
Copyright 2016-2025 PestControl Expert×LIVRARE GRATUITĂ cu contul tăuLoghează-te sau creează-ți un cont și profită de livrare gratuită nelimitată.Acum economisești la fiecare comandă.Livrare in 24 oreoriunde in RomaniaEchipă profesionistăde ingineri agronomiPortofoliu Completstoc propriu -
-