Buna ziua,
Am o magnolie de 60 de cm, plantata acum 1 luna si jumatate. Initial dupa plantare a avut o dezvoltare armonioasa a frunzelor iar in ultimele doua saptamani au inceput sa apara gauri in frunzele vechi, frunzele noi sunt si ele gaurite. Unele aproape uscate, usor casante si lipsite de culoarea verde aprins. Una din poze este cand era ok, celelalte doua cu starea in care se afla acum.
Este inconjurata de gazon cu udare prin aspensoare udare 1 zi da, 1 nu. In ultima perioada a plouat si nu a mai fost udata gradina de aspensoare, insa am presupus ca a avut o cantitate mare de apa fata de obicei
La plantare am lasat o cunostinta care are mai multa experitna decat mine dar modul mi s-a parut straniu. A lasat magnolia in ghiveciul ei de plastic de jur imprejur, fundul ghiveciului a fost taiat si puse cateva pietre intre baza pamantului din ghiveci si solul de plantare.
Rar am observat limacsi in gazon, pe pe pamantul magnoliei nu.
Va rog sa ma ajutati, daca considerati ca trebuie sa iau masuri si ce anume astfel incat sa nu se inrautateasca. Nu stiu daca este din cauza solului, modului de plantare sau factorilor externi.
Va multumesc
Buna ziua. In cazul acesta este indicat sa scoateti restul ghiveciului (pentru a ajuta planta sa se ancoreze si sa isi dezvolte radacinile si pe orizontala), precum si pietrisul de la baza si sa o replantati. Imediat dupa transplantare, este indicat sa aplicati, prin udare, 2-3 tratamente cu un ingrasamant natural precum AMN BonaVita, 500 mlsauStimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru, acestea contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor si mareste rezistenta plantei la factorii de stres.
Foliar, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant precum Wuxal Ingrasamant cu Fier Eisendünger, 250 mlsauAMN Optiferrum, 500 ml. Acestea sunt potrivite pentru plantele care necesita un aport mai mare de fier (cum este si in acest caz). Fierul sporeste cresterea si dezvoltarea plantelor si are un rol vital in procesul de sinteza a clorofilei.
De asemenea, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la radacina, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatii, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. In plus, se recomanda pastrarea unei portiuni de sol libere in jurul plantei, pentru ca apa sa se poata evapora si sa nu stagneze la nivelul radacinilor, o umiditate constanta si ridicata la nivelul solului, favorizand instalarea agentilor fitopatogeni.
Mai multe informatii cu privire la ingrijirea speciei regasiti in articolul din Comunitatea Botanistii: Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire.
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.