Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cornelia Oancea
   23 mai 2024
   5 urează frunze verzi

   Magnolia, foarte multe frunze s-au ingalbenit si cad

   Buna ziua,
   Magnolia grandiflora din imagine a fost platata acum aproximativ 6 ani intr-o curte din Bucuresti. Anul acesta (incepand de aproximativ 2 saptamani) foarte multe frunze s-au ingalbenit si cad, mult mai multe decat in anii trecuti. Planta a inflorit, are chiar mai multi boboci decat anul trecut.
   Care este sfatul dumneavoastra?
   Multumesc,
   Cornelia Oancea

   # 227470

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 mai 2024

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa atasati cateva fotografii clare, focalizate pe simptomele observate pe frunze (preferabil fotografii de dimensiuni mai mari, in format .jpg sau .png). In plus, va rugam sa verificati cu atentie toate partile de planta si sa ne comunicati daca observati prezenta unor daunatori sau simptome specifice unor boli (inclusiv depuneri, excrescente, pete sau decolorari delimitate, panze foarte fine de matase, excrescente, mucegai, putregai etc.). De asemenea, va rugam sa descrieti conditiile de mediu specifice zonei (temperaturi, precipitatii, sol, lumina) si conditiile de ingrijire oferite (inclusiv udare si fertilizare), respectiv sa ne oferiti si alte informatii care pot fi relevante in acest caz (ex. momentul amenajarii terenului din jurul magnoliei, daca ati inaltat nivelul solului in imediata apropiere a solului, daca ati utilizat erbicide in apropiere).

   # 227488
   0 urează frunze verzi
   • Cornelia
    23 mai 2024

    Buna ziua,
    Solul din jurul plantei a fost amenajat in momentul plantarii, acum 6 ani. Nu au fost schimbari recente. Planta se afla in Bucuresti, in sectorul 1, conditiile de mediu sunt cele specifice zonei. In afara de pete similare cu cele din fotografia atasata, nu am observat semne de boli sau daunatori (panze fine, excrescente, mucegai, etc). Nu a fost udata excesiv iar in ceea ce priveste fertilizarea, o singura data in ultimii doi ani, dar nu stiu ce s-a aplicat. Nu s-au folosit ierbicide in preajma ei.
    Multumesc!

    # 227599
    1 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     24 mai 2024

     De regula, ingalbenirea frunzelor poate fi corelata cu diverse carente nutritive (in special de fier). Aceste simptome pot fi accentuate de mai multi factori biotici si abiotici, precum conditiile climatice si edafice neprielnice, umiditatea necorespunzatoare a solului in anumite perioade, lumina insuficienta in anumite parti ale coroanei, posibil instalarea unor agenti patogeni etc.
     De moment, se recomanda indepartarea frunzelor afectate si efectuarea a 1-2 tratamente, la un interval de 7-10 zile intre ele (in cazul efectuarii a 2 tratamente), cu un fungicid cu spectru mai larg de combatere, precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta.
     Ulterior se recomanda ingrijirea corespunzatoare a magnoliei, conform celor descrise in articolul nostru: Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire. Pentru imbunatatirea calitatii solului, stimularea extinderii radacinilor si cresterea rezistentei plantei, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat in acest scop, precum AMN Nordalge, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produsului. In plus, este indicata administrarea regulata a unui ingrasamant cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a speciilor ornamentale: AMN Optiferrum, 500 ml (prin pulverizare foliara, conform recomandarilor de pe eticheta). Prima aplicare a acestui produs se recomanda a fi efectuata la 7-10 zile de la finalizarea tratamentelor foliare cu fungicid.
     Evolutia pe viitor a magnoliei din imagini nu se poate preciza cu exactitate. In cazul in care observati si alte simptome neobisnuite, va rugam sa reveniti cu fotografii noi si informatii suplimentare.

     # 227642
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
lupa de căutare
Caută
mesteacan-sfaturi-ingrijire
Mesteacan
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
Gazon - peluze
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
afide-sfaturi-combatere
Afide
ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
Plante Ornamentale de Exterior
capsun-cultivare-ingrijire
Capsun
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
artar-sfaturi-ingrijire
Artar
buxus-sfaturi-ingrijire
Buxus
chiparos-sfaturi-ingrijire
Chiparos
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
Leandru
Ficus
Dracaena
gladita-sfaturi-ingrijire
Gladita
limax-sfaturi-combatere
Limacsi

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
Despre Magnolia
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 425 discuții despre Magnolia

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi