• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Vulpoiu Ramona
   30 august 2023
   2 urează frunze verzi

   Magnolia, berberis, gazon – simptome de uscare

   Bună ziua!Ma confrunt cu următoarea situație.Am câteva plante care de 2 săptămâni par ca se usuca..Am câteva tufe de berberis cărora li se pălesc frunzele.Ii am de 3 ani.Boala pare ca trece de la o tufa la alta.O alta problema este și la gazon.Are pete ruginii,ca și când este ars.Este udat de 2 ori pe zi.La ora 23 și 6.Si o magnolie căreia i se maronesc frunzele și cad.Gazonuk și berberisul l-am stopit săptămâna trecută cu Teodor ,Green up și always pe care le-am amestecat.Cu ce as putea da acum?Mulțumesc!

   # 183093

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Carmen
   30 august 2023

   Buna ziua! Tratamentul care a fost facut din amestecul ( Teldor 500 SC, 10 ml, GreenUp si Always) trebuie aplicat cu grija si in cantitatile indicate specifice pentru prevenirea fitotoxicitatii. Intre stropirile cu Always trebuie sa existe o pauza de minim 15 zile. Nu se recomanda amestecarea solutiilor pentru stropire.
   Dupa cum se poate observa in poze, plantele sufera datorita factorilor abiotici (lumina, caldura, umiditate). Caldura acestei veri a afectat majoritatea plantelor. Datorita intensitatii radiatiilor solare si a caldurii excesive plantele se deshidrateaza.

   In ceea ce priveste Magnolia, regula pentru alegerea locului este: cap fierbinte și picioare racoroase. Plantele trebuie să aiba coroana in soare, dar radacinile prefera un loc racoros si umbrit. Acest lucru se poate realiza acoperind baza radacinii cu un strat de scoarta macinata (mulci), care protejeaza de deshidratare și arsita.

   Frunzele plantulelor de Berberis au un aspect ondulat si si-au pierdut culoarea tot din cauza factorilor abiotici. Se recomada o udarea in functie de nevoile plantelor si afanarea solului pentru o mai buna hidratare. Daca solul are un drenaj slab, dracila este susceptibila la atacul patogenilor de sol. Se recomada Switch 62.5 WG, 10 g , acesta este o combinatie a doua componente active complementare, cu doua moduri diferite de actiune impotriva putregaiului cenusiu si a altor boli.

   Pentru gazon puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, prin imprastiere, conform recomandarilor. Acest ingrasamant sporeste rezistenta gazonului la conditiile neprielnice si poate fi aplicat de asemenea, la o gama larga de plante, conform recomandarilor de pe eticheta.

   # 183139
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de Exterior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi