• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Gabi
   13 octombrie 2020

   lucrari motocultor afin

   Distanța de 3m între rânduri este obligatorie?Am o suprafața mică ce o pot lucra manual ex:,,motocultor”Această distantă influiențează bunul mers al plantei sau ptr.lucrările mecanizate,,tractor”?

   #79337

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   13 octombrie 2020

   Buna ziua! Distantele de plantare se stabilesc in functie de sistemul de cultura ales, precum si de vigoarea soiurilor. In general, se recomanda 2,5-3 m distanta intre randuri si 1 m distanta intre plante pe rand.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

lucrari motocultor afin Comunitatea Botanistii
Arbusti
Afine

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Diana
  6 august 2021
  afin – de ce se inrosesc frunzele? Comunitatea Botanistiiafin – de ce se inrosesc frunzele? Comunitatea Botanistiiafin – de ce se inrosesc frunzele? Comunitatea Botanistiiafin – de ce se inrosesc frunzele? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, am cinci afini in varsta de 5 ani, i am plantat toamna aceasta si am avut un rod tare bogat. Din pacate, de o saptamana se inrosesc frunzele unora dintre ei, unul pare chiar pe moarte. Nu reusesc sa imi dau seama ce se intampla.
  0
  1
  Trimite
  Alin
  31 iulie 2021
  afini in ghivece cu tulpini maro Comunitatea Botanistiiafini in ghivece cu tulpini maro Comunitatea Botanistii
  Am mai multi afini in ghivece, am obs ca mai multe tulpini au devenit maro, si in unele ghive am multe furnici, cand am cumparat plantele in ghivece mici unele aveau deja furnici , le-am bagat intr-o solutie... recomandata, dar acum sunt o multime, sunt atrasa de ceva.
  0
  1
  Trimite
  cristi
  20 iulie 2021
  Umiditatea este acceptabila in sol.
  0
  3
  Trimite
  Ionel
  16 iulie 2021
  De ce se stafidesc fructele? Comunitatea BotanistiiDe ce se stafidesc fructele? Comunitatea BotanistiiDe ce se stafidesc fructele? Comunitatea Botanistii
  Buna, avem o plantatie cu 2 soiuri, eliot si spartan in anul 5 de la plantare. La spartan s-au uscat in ultimii 2 ani aproximativ 600 plante din 2000, inca nu stim cauza exacta dar cel mai probabil excesul de apa. Anul acesta am inceput culesul la spartan dar dupa al doilea cules am observat la toate plantele, fructele nu mai cresc si incep sa se stafideasca, primele care dau semne sunt fructele foarte tinere, iar varful lastarilor devine moale si se lasa. Analizele de apa si sol sunt bune. Inainte sa apara aceasta problema am observat la cateva plante uscate, pamantul foarte ud la radacina asa ca am oprit udarea 2 zile iar pe urma a aparut problema cu fructele. Am verificat pamantul dar este destul de umed, se poate sa fie lipsa de apa cauza?
  0
  1
  Trimite
  Loredana
  8 iunie 2021
  Cum putem remedia problema la acest soi de afin duke? Comunitatea BotanistiiCum putem remedia problema la acest soi de afin duke? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua, avem o plantatie de afin din soiurile duke și spartan. Am făcut stropiri cu cupru, airone, no fly, plus îngrășăminte cu minerale și vitamine, irigarea merge ph 4,8. Totuși soiul duke este mai afectat, nu știm care ar fi cauza îngălbenirii frunzelor sau roșiatice după care se întorc în sus și se usca. Ne puteți ajuta cu un sfat? Va mulțumim
  1
  4
  Trimite