Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Loredana
      23 august 2022
      2 urează frunze verzi

      Livistona palmier – frunze uscate, deteriorate

      Buna ziua! Palmierului meu Livistona a inceput sa i se innegreasca frunzele, mai mult la varfuri dar are si pete maro in interiorul frunzei. Frunzele nu mai sunt de culoare verde inchis cum erau inainte. Am observat acum vreo 3 saptamani ca avea paianjen pe spatele frunzelor, le-am spalat si am stropit planta cu milbeknock, acum e curat dar se usuca. Pete avea si inainte dar nu asa puternic. Ce pot face sa il salvez? Multumesc.

      # 138835

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 august 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre palmier: unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate)? Cat de des il udati si ce cantitate de apa utilizati la o udare? Pulverizati regulat frunzele cu apa? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Cand au debutat simptomele, mai exact? In prezent, se mai observa prezenta vreunui daunator pe planta (verificati cu atentie)?
      Totodata, pe frunze se observa o depunere albicioasa, de aceea, va rugam sa atasati cateva fotografii focalizate, facute de aproape cu depunerea respectiva.

      # 138915
      0 urează frunze verzi
      • Loredana
        25 august 2022

        Buna ziua. Am atasat o poza cu locul unde sta planta in casa. Nu e in soare si ajunge lumina la ea. Nu am vazut paianjen rosu insa acum cand am facut poza si am marit, am observat ceva punctisoare albicioare si un fel de panza. Asa avea pe dosul frunzei acum vreo luna, insa era pe toata frunza, am tratat-o de doua ori cu Milbeknock, am spalat-o inainte de tratament cu apa si sapun de maini, ghiveciul fiind bagat in sac menajer sa nu ajunga sapunul la pamant. Ghiveciul e suspendat intr-o masca, are gauri de drenaj, partea de jos nu atinge fundul mastii (masca fiind mica). Verific pamantul cu degetul si cand imi pare uscat atunci ud planta, cam la 3-4 zile vara. Abia dupa tratament am inceput sa o pulverizez cu apa sa aiba umiditate. Am cumparat de pe site de la dvs si Nissorun 10WP pentru alte plante care aveau paianjen rosu. Daca mai e nevoie de alte informatii va rog sa imi spuneti. Multumesc de ajutor!

        # 139064
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          25 august 2022

          Simptomele respective pot fi determinate atat de factori abiotici (conditiile de mediu si/sau de ingrijire) sau biotici (atacul daunatorilor sau instalarea unor agenti fitopatogeni). Referitor la ingrijirea palmierilor, este de retinut faptul ca acestia trebuie udati moderat, lasand pamantul sa se usuce usor intre doua udari, evitand excesul de umiditate. Totodata, avand in vedere originile tropicale ale palmierilor, acestia au nevoie de o anumita umiditate atmosferica, de aceea, pulverizarea regulata a frunzelor cu apa necalcaroasa si/sau asezarea ghiveciului pe o tavita cu pietris permanent umed este esentiala pentru dezvoltarea normala a palmierului. Mai multe informatii detaliate despre ingrijirea acestor specii se regasesc in articolul nostru: Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire.
          In continuare, intrucat ati efectuat deja tratamente cu Milbeknock EC, 7.5 ml, puteti alterna cu un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare uniforma pe planta. Inaintea efectuarii tratamentului se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate, intrucat nu isi vor mai reveni.
          Simultan cu efectuarea tratamentului fitosanitar, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile, conform recomandarilor de pe eticheta (mentionate si in descrierea produsului).
          Totusi, avand in vedere ca motivele deprecierii palmierului poti fi diverse si nu se pot determina doar pe baza fotografiilor, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor si nici modul in care va reactiona in urma efectuarii tratamentului sau a aplicarii ingrasamantului.

          # 139081
          0 urează frunze verzi
    • Badea Alina Ionela
      4 februarie 2024

      Bună ziua! Am și eu un palmier de 1 an de zile! Acum două zile am observat că toate frunzele s-au veștejit! De la ce poate fi s-au ce pot face sa îl salvez?

      # 204536
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        5 februarie 2024

        Buna ziua. Numai pe baza informatiilor oferite, nu se poate preciza motivul deprecierii. Avand in vedere starea actuala a palmierului, puteti avea in vedere indepartarea frunzelor uscate si asigurarea conditiilor optime de vegetatie (descrise in articolul recomandat in raspunsul anterior). In cazul in care observati pe viitor aparitia unor frunze noi, puteti avea in vedere administrarea regulata a unor ingrasaminte specifice, pentru stimularea cresterii viguroase (ex. AMN BonaVita, 500 ml prin udare la radacina si Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml prin pulverizare foliara). Totusi, nu se poate preciza evolutia pe viitor a plantei din fotografiile atasate.

        # 204548
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi