Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Burca Mădălina
      22 martie 2021
      0 urează frunze verzi

      Little Red Robin cu frunze patate maro

      Am un pom decorativ Photinia fraseri ( Little red robin) amplasta in semiumbră. Are frunzele mâncate/găurite și patate maro, parțial uscate. Afecțiunea nu pare prea avansata, dar exista de aproape un an. Oare puteți identifica care este problema și să oferiți un tratament??

      # 84017

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 martie 2021

      Buna ziua. Din imaginile atasate, planta pare sa prezinte simptomele unei patari. In acest caz, este indicat sa eliminati frunzele afectate, apoi sa efectuati 2 tratamente la un interval de 7-10 zile cu un fungicid precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 l apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      De asemenea, este indicata administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii solului, marind rezistenta plantelor la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Se poate administra prin udare, in doza de 30 ml/10 L apa. Ingrasamantul se poate aplica regulat, la un interval de 10-14 zile.

      # 84103
      0 urează frunze verzi
      • Burca Mădălina
        14 iunie 2021

        Buna ziua, am aplicat recomadarile dumneavoastra: am curatat copacelul de frunzele afectate si am aplicat Amistar cat si AMN Bonavita, 2 tratamente la interval de o saptamana. Ulterior am mai aplicat ingrasamnat Bonavita, la interval de 2-3 saptamani. Copacelul a dat frunze multe noi, (era destul de chel dupa curatare), cred ca ingrasamantul recomandat a fost foarte eficient. Insa, in continuare am probleme cu patarea frunzelor. Frunzele tinere sunt afectate si se inegresc semn ca afectiunea nu a disparut.
        Ce imi recomandati? Sa repet tratamentul cu amistar?
        Mentionez ca in aceeasi curte am un molid in varsta de vreo 20 de ani, afectat de fungi. Am incercat sa il curat si sa stropesc cu antifungic dar nu am avut rezultate prea bune. Este prea inalt si nu pot curata tot. Si nici nu pot sa stropesc eficient.

        # 91990
        0 urează frunze verzi
    • Burca Mădălina
      14 iunie 2021

      Legat de problema cu copacelul little red robin si molidul afectat se fungi, plantat in apropiere am niste tufe de buxus si alte cateva conifere pitice (pin, chiparos, tisa, tuia). Imi recomandati va rog ceva ingrasaminte, fungicide si insecticide pe care pot sa le folosesc pt buxus si conifere? Stiu ca buxusul e o planta mai sensibila la boli si daunatori.

      # 91991
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        14 iunie 2021

        In acest caz, dupa indepartarea frunzelor afectate, puteti avea in vedere efectuarea mai multor tratamente cu un fungicid precum Dynamic, 100 g, aplicat prin pulverizare foliara. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
        Referitor la conifere si buxus, puteti efectua un tratament cu fungicidul Dynamic, mentionat mai sus, iar la 7-10 zile, puteti efectua un tratament cu un insecticid precum Antario, 100 g, prin pulverizare foliara.
        La 10-14 zile de la aplicarea tratamentelor, in cazul coniferelor, este indicata administrarea unui ingrasamant special pentru cerintele nutritionale ale acestora, precum Fir Fluid, 350 ml, prin pulverizare foliara. Acesta contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie, la trei-patru saptamani.
        In cazul buxusului, se recomanda administrarea unui ingrasamant care imbunatateste calitatea solului si sprijina rezistenta plantelor la boli si daunatori, precum Algae Lime Pudra, 1.75 kg, prin aplicare pe sol.

        # 92107
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

photinia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Photinia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi