Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Ana P
   29 aprilie 2022
   1 urează frunze verzi

   Liquidimbar/Arbore de Guma – scoarta afectata

   Am plantat anul trecut un arbore de guma, de cateva zile are frunze, crezusem ca moare. Scoarta de pe tulpina e afectata, nu stiu daca a fost cainele de vina sau alt motiv dar acum pare sa fie bolnav. Ce ii pot face?
   I-am dat AMN Bonavita si sare amara. In zona are gazon, va primi apa de 2ori/sapt in udarea lui.

   #124486

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 mai 2022

   Buna ziua. In imaginile atasate (desi nu sunt realizate de aproape) se poate observa ca scoarta liquidambarului este umeda si prezinta niste formatiuni de culoare mai deschisa. Acestea pot reprezenta fructificatiile unor fungi. In general, agentii patogeni care cauzeaza astfel de boli sunt favorizate de umiditatea ridicata a solului. De aceea, este indicat ca pe viitor sa se acorde o atentie sporita udarii corespunzatoare a arborelui: administrarea unor cantitati moderate de apa, la intervale mai lungi de timp, atunci cand solul este usor uscat. In plus, este esential ca solul din jurul arborelui sa fie mentinut afanat, lipsit de vegetatie. Udarea odata cu gazonul este contraindicata.
   Pentru combaterea bolii, se recomanda efectuarea a 2 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g, prin udare la radacina, in doza de 10 g/ 10 L apa. Cantitatea de solutie necesara unui tratament este egala cu cantitatea Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   Simultan, se poate aplica prin pulverizare un ingrasamant ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, precum Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml, conform instructiunilor de pe eticheta produsului.
   Ulterior, la cca. 10-14 zile de la finalizarea tratamentului cu fungicid, se recomanda administrarea unui ingrasamant cu extract din alge, ce stimuleaza cresterea sanatoasa, mareste rezistenta si sprijina plantele in depasirea periadelor de stres, precum AMN Nordalge, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor de pe ambalaj. In continuare, aplicarea celor doua ingrasaminte poate fi continuata, cu respectarea recomandatilor de pe etichete. Pe viitor, pentru asigurarea cresterii sanatoase a liquidambarului, puteti avea in vedere planul de fertilizare orientativ: Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali.
   Pentru mai multe informatii legate de ingrijirea acestui arbore, puteti consulta articolul nostru: Liquidimbar straciflua, informatii si sfaturi de ingrijire.
   Avand in vedere starea actuala a liquidambarului, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor. In cazul in care apar si alte simptome dupa pornirea in vegetatie (in special pe frunze), va asteptam mesajul insotit de fotografii.

   #124738
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

liquidambar-styraciflua-informatii-si-sfaturi-de-ingrijire
Decorative de exterior
Liquidimbar

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi