Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Razvan
      22 mai 2023
      4 urează frunze verzi

      Liquidambar – dezvoltare slaba si arsura

      De când l-am plantat in urma cu 2 ani a s-a dezvoltat foarte puțin. Anul acesta pare ca a fost ars cu flacăra. Il putem salva?

      # 167427

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 mai 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu recomandari, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta in cauza: conditiile de mediu din zona respectiva (temperaturi, sol, lumina, vant, precipitatii), la ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea, ce cantitate de apa administrati la o udare, daca solul este ud/umed la suprafata intr-un moment oarecare (preferabil inainte de udarea obisnuita), daca ati aplicat ingrasaminte, daca ati efectuat tratamente fitosanitare, ce s-a intamplat mai exact cu varful lijerilor, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz.

      # 167574
      0 urează frunze verzi
      • Razvan Ilie
        23 mai 2023

        Locuim in Techirghiol. Solul este calcaros. Lăstarul este plantat intr-o zona cu gazon și este udat in fiecare noapte de aspersoare. Am aplicat, încercând sa îl ajutam, după ce am constatat modificările, activator pentru rădăcini pentru arbori și arbuști (de pe site-ul Dvs) altfel nu am folosit fertilizanți. In ceea ce privește vârful lujerilor, nu știm ce s-a întâmplat. Arată ca arsi de flacara, dar acest lucru nu este posibil.

        # 167624
        1 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          25 mai 2023

          In cazul acesta, pe baza informatiilor oferite si a fotografiilor atasate nu se poate preciza cu exactitate natura vatamarii, insa planta din imaginile atasate pare a fi afectat intr-o proportie ridicata, iar procesul este, cel mai probabil, ireversibil.
          Totusi, daca considerati ca acest liquidambar mai are sanse de regenerare, puteti avea in vedere indepartarea frunzelor si a lujerilor afectati, respectiv continuarea fertilizarii cu ingrasamantul achizitionat: Ingrasamant arbori si arbusti Manna, 1 litru (prin udare la radacina). In continuare, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a arborelui de guma, conform celor descrise in articolul nostru: Liquidambar styraciflua, informatii si sfaturi de ingrijire. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la nivelul solului, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Udarea prin aspersoare sau odata cu gazonul este contraindicata.
          In cazul in care observati ca starea plantei se imbunatateste si apar frunze noi, se recomanda aplicarea unui ingrasamant cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a plantei: AMN Optiferrum, 500 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului.
          Avand in vedere starea actuala a arborelui de guma si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor.

          # 167904
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

liquidambar-styraciflua-informatii-si-sfaturi-de-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Liquidimbar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi