Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Fratilescu Bogdan
      27 iulie 2022
      0 urează frunze verzi

      liliac cu frunze arse si uscate

      Buna ziua,

      In curtea unde locuiesc detin un pom liliac si e foarte uscat si ars dupa ce a avut niste flori superbe . Si as dori un tratament pt el pt a si putea reveni.
      Multumesc

      # 136202

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 iulie 2022

      Buna ziua. Simptomele de uscare pot fi determinate de diferiti factori de natura abiotica, cum ar fi: arsuri solare, temperaturile ridicate aferente acestei perioade, seceta, posibil udare necorespunzatoare, lipsa fertilizarii, conditii edafice nepotrivite etc. sau biotica (instalarea unui patogen de sol) etc. De moment, avem rugamintea sa sectionati 1-2 ramuri si sa precizati daca tesutul este sanatos sau este uscat/brunficat, respectiv daca acestea sunt uscate.
      Daca liliacul prezinta ramuri verzi, atunci puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii solului, respectiv de revitalizare a radacinilor si de sustinere a cresterii, precum: AMN Arbori, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produsului. Incepand din toamna (septembrie-octombrie) se recomanda administrarea unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, prin imprastiere in jurul liliacului, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare si udare. Acest ingrasamant sporeste rezistenta la seceta si inghet, imbunatatind totodata echilibrul hidric al arborilor si oferind rezistenta crescuta pe parcursul iernii. Pentru mai multe sfaturi si informatii legate de ingrijirea acestei specii, puteti urmari articolul nostru: Liliac, informatii si sfaturi de ingrijire.
      Avand in vedere starea actuala a liliacului, nu se poate preciza evolutia acestuia, acest lucru il veti putea observa pe parcursul urmatorului sezon, respectiv, daca va porni in vegetatie in cursul anului urmator.

      # 136219
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

liliac-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Liliac

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi