Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Anton Ionut
      15 martie 2023
      3 urează frunze verzi

      Ligustrum ovalifolium (lemn cainesc) – crusta alba pe tulpini si pe frunze

      Buna ziua. De cateva zile pe tulpina si pe frunzele gardului viu a aparut o crusta alba. Plantele au fost plantate primavara trecuta, nu am mai vazut asa ceva la ele pana acum, au avut o evolutie destul de buna. In aceasta primavara, le-am tuns apoi am fertilizat cu un ingrasamant tip granule pus la radacina apoi am udat, acestea fiind singurele operatiuni facute anul acesta. Astazi am stropit la sfatul celor de la magazinul agricol (de unde am cumparat acum cateva zile si granulele), cu solutiile pe care le-am pus in atasament dar dansii nu m-au lamurit cu problema. Va multumesc mult, astept un raspuns.

      # 156846

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 martie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii facute de aproape si focalizate cu simptomele pe care le observati pe tulpina si pe frunze.
      In plus, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii: cand au aparut depunerile, mai exact? Ati aplicat vreun produs prin pulverizare sau pensulare (de exemplu: var)? Se observa prezenta vreunui daunator? Crusta respectiva se poate indeparta usor de pe tulpina?

      # 156915
      0 urează frunze verzi
      • Anton Ionut
        15 martie 2023

        Depunerile au aparut acum 3-4 zile simultan in mai multe locuri. Am aproximativ 100 metri de gard si au aparut in aceeasi perioada aleatoriu dar pe toata suprafata, momentan fiind afecatat cam 20-30% din suprafata. Referitor la crusta, textura ei este destul de dura dar totodata sfaramicioasa si se indeparteaza usor cu jetul de apa dar reapare. Nu am observat daunatori pe suprafata tulpinelor/frunzelor. Singura legatura pe care pot sa o fac este cu utilizarea ingrasamantului de tip granule (pun poza). acum cca. 5 zile – dupa aplicare am udat si la o zi sau doua au aparut simptomele. Ca observatie, acesta crusta apare doar la planta care este in vegetatie, unele fire fiind inca neinmugurite, nu au nici o pata.

        Multumesc mult !

        # 156927
        0 urează frunze verzi
        • Anton Ionut
          15 martie 2023

          Mai adaug o poza. Textura este ca de…var.

          # 156932
          0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          15 martie 2023

          Ingrasamantul din imagine nu face parte din catalogul nostru si nu detinem informatii despre aplicarea/efectul acestuia asupra plantelor. Referitor la petele de culoare alba de pe tulpina/frunze, acestea pot fi determinate de o acumulare de saruri/minerale cauzate de apa folosita la udare sau de administrarea de ingrasaminte minerale, licheni, ori depuneri de alta natura. Pentru o identificare exacta, cel mai probabil este necesara o analiza de laborator (in cazul depunerilor respective), ori de analiza apei.
          Totusi, puteti incerca sa indepartati cu grija depunerile respective (fara a vatama plantele) si sa intrerupeti fertilizarea cu ingrasamantul respectiv, o perioada. De asemenea, daca exista posibilitatea, puteti efectua udarea cu apa de ploaie.
          Pentru fertilizare pe parcursul perioadei de crestere, puteti opta pentru ingrasaminte organice pe baza de extract de alge cum ar fi: AMN Nordalge, 500 ml sau pe baza de microorganisme benefice, cum ar fi: AMN BonaVita, 500 ml, administrat conform recomandarilor de pe eticheta produsului ales.
          Dupa intreprinderea masurilor de mai sus, este indicata monitorizarea evolutiei plantelor o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

          # 156956
          1 urează frunze verzi
          • Ionut
            15 martie 2023

            Va multumesc pentru raspunsuri. Apa provine de la reteaua publica (Bucuresti, Sector 3), sper ca nu este atat de daunatoare pentru plante, fiind si apa pe care o consumam zilnic, dupa filtrarea cu un anumit dispozitiv. Voi stopa totusi udarea si voi urmari evolutia urmand sa incep fertilizarea cu ingrasamintele recomandate de dvs. Inca o data multumesc pentru raspunsurile prompte.

            O zi placuta !

            # 156959
            3 urează frunze verzi
    • Lau
      15 martie 2023

      Din ce imi mai amintesc, am mai vazut un astfel de atac la rapita, un putregai alb care se intindea pe tulpini. S-ar putea sa fie o sursa de infectare. Pentru rapita, tratamentul este cu Amistar, 10 ml în concentrație de 10 ml la litrul de apă.

      # 156955
      2 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

lemn-cainesc-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Lemn cainesc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi