Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Leonard
   9 mai 2018

   lichid negru pe tulpina nucului

   Buna ziua,
   Va rog sa ma ajutati cu o recomandare pentru nucul din pozele atasate. Acesta prezinta la baza o pata mare care este permanent umezita de un lichid negru. Anul trecut in aceeasi zona era o pata mica roscata. Aceeasi scurgere dar mai putin abundenta se prezinta si pe tulpina la inaltimea de aprox 2 m.
   Va multumesc,
   Leonard

   #77450

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   9 mai 2018

   Este prezenta o bacterie instalata la nivelul radacinilor care s-a extins catre colet si tulpina. Din pacate, avand in vedere marimea nucului si stadiul bolii, tratamentele nu sunt atat de eficace. Prima varianta ar fi de a nu-l trata, existand sanse sa mai reziste cateva zeci de ani de acum incolo.
   Cea de-a doua varianta este de a il trata: Se sapa in jurul coletului pentru a observa daca si lemnul din sol este afectat. Dupa aceea, toate zonele afectate se curata pana se observa lemn sanatos, apoi se aplica o solutie de Zeama Bordeleza, dar mai concentrata: 50 grame dizolvate in 1 litru apa (se aplica cu pensula). Ziua urmatoare se aplica un cicatrizant ca Mastic Arbokol (Mastic Arbokol pentru altoire si cicatrizare, 500 g).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

lichid negru pe tulpina nucului Comunitatea Botanistii
Pomi fructiferi
Nuc

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Pîslaru Sorin
  6 noiembrie 2021
  Am citit pe forumul dvs. ca in primavara anului 2 la nuc se elimina toti lastarii si se va lasa doar lastarul principal... eu am luat puieti de anul 3 pe care urmeaza sa ii plantez in luna aceasta...Intrebarea mea este daca in primavara trebuie sa execut aceasta operatiune sau a fost facuta deja Va multumesc!
  0
  1
  Trimite
  Alexandru
  19 septembrie 2021
  Buna!!! Am copaci in livada care produc nuci de marimi mai mari dar sunt secii adica miez putin in an tot cu secita erau bogate.
  1
  5
  Trimite
  DOSAN ION
  8 august 2021
  nucile sunt atacate se innegresc total sau partial si cad Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Cu deosebit respect, va rog sa ma ajutați. Am plantat mai multi nuci din soiuri nobile. Plantatia se afla langa Novaci, jud. Gorj. De anul trecut nucile sunt atacate innegresc total sau partial si cad. Am aplicat tratamente cuprice cu funguran dar fara eficienta. Am adaugat si aliette dar fara succes. Sa fie vorba de antracnoza? Va multumesc!
  1
  1
  Trimite
  Andra Mares
  3 august 2021
  Cu ce pot trata aceste pete de pe nuc? Comunitatea BotanistiiCu ce pot trata aceste pete de pe nuc? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Au aparut aceste pete pe nuc si as vrea sa aflu ce tratament pot aplica.
  1
  1
  Trimite
  christian lazar
  26 iulie 2021
  nuc – cum pot trata urmarile grindinei? Comunitatea Botanistii
  Cum pot trata urmarile grindinei? Ce pot face ca sa evit uscarea pomilor? Ca urmare a unei grindine puternice la unii pomi tineri - 2 ani li s-au uscat toate frunzele, la 1-2 zile dupa. Pomii de 1 an nu au fost afectati.
  0
  2
  Trimite