Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Alice Nanu
      19 martie 2021
      4 urează frunze verzi

      Leylandii uscati dupa plantare

      Buna ziua am plantat când era soare 43 leylandri acum observ ca se usuca sau sunt afectați de vre-o boala. Poate de la frigul și zăpada care a venit sau altceva Ma puteți sfătui ce tratamente sa le fac mulțumesc

      # 83856

      11 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 martie 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva imagini relevante si cu ceilalti chiparosi.

      # 83876
      0 urează frunze verzi
    • Alice
      19 martie 2021

      Buna ziua, atasez si cateva poze in care se vede ca se moronesc sunt ruginii. Au fost stropiti acum 3 saptamani la plantare cu cupru. Multumesc anticipat

      # 83911
      0 urează frunze verzi
    • Bogdan
      16 aprilie 2021

      Leylandii au fost plantati pe 5martie dupa care au prins ninsori.
      La plantare am udat si cu Razormin.
      Cati litri sa de solutieAmn sa pun la fiecare planta?
      Multumesc

      # 86204
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        16 aprilie 2021

        In acest caz, puteti dilua ingrasamantul AMN Bonavita intr-o doza de 30 ml/10 litri de apa, iar cantitatea de solutie administrata fiecarei plante este similara cu cea folosita in mod normal la o udare.

        # 86211
        0 urează frunze verzi
    • Cristi
      3 aprilie 2023

      Bună seara,

      Recent am plantat Leylandii cu balot de pâmânt, înălțime de 2,50 – 2,80 m, la distanța dintre tulpini de 70 cm.
      După plantare au fost udați, iar pământul tasat în jurul lor. În următoarele două zile am continuat udarea lor, așa cum ne-a recomandat vânzatorul, sugerând că aceștia iubesc apa, însă vârfurile se îngălbenesc și stau aplecate.
      Am fost la fitofarmacie, iar persoana respectivă ne-a spus că nu trebuiau udați atât de des.
      Ne-a recomandat o soluție Start A-Z pachet pornire, 0.50 litri/ leylandii.
      În ziua următoare au apărut noi zone galbene, tot în partea superioară.

      Ce ne puteți recomanda și care variantă este mai corectă de udare?

      Mulțumesc anticipat!

      # 159234
      2 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        4 aprilie 2023

        Buna ziua. Intr-adevar, dupa plantare coniferele se recomanda a fi udate din abundenta, prin turnarea apei la nivelul solului, pe aria raspandirii sistemului radicular. Ulterior, udarea coniferelor se realizeaza in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Este contraindicata stropirea coniferelor cu apa, deoarece umiditatea la nivelul foliajului reprezinta un mediu propice pentru instalarea si propagarea bolilor fungice.
        In ceea ce priveste uscarea varfurilor, acesta a putut interveni in urma unui cumul de factori biotici si abiotici, precum stresul suferit la plantare (plantele de dimensiuni mari se adapteaza cu greu dupa plantare – Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali), schimbarea conditiilor de mediu si ingrijire, calitatea inferioara a solului, umiditatea ridicata a solului si udarea necorespunzatoare, fertilizarea neadecvata, etc. In plus, schimbarea usoara a culorii in sezonul rece poate fi un simptom obisnuit in cazul unor specii sau varietati de conifere.
        Avand in vedere perioada in care ne aflam, starea coniferelor, capacitatea buna de regenerare a chiparosilor Leylandii si cele mentionate, de moment se recomanda indepartarea portiunilor de planta puternic vatamate, cu instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (Foarfeca Power Pruner). Ulterior, se recomanda adunarea resturilor vegetale de la baza coniferelor, respectiv afanarea usoara a solului din jurul fiecarui exemplar. Pentru a imbunatati fertilitatea, textura si structura solului, precum si pentru a stimula activitatea microbiana de la nivelul acestuia, dupa scurgerea intervalului de actiune al ingrasamantului administrat (Start A-Z pachet pornire), puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special formulat in acest scop, precum Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru sau AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor de pe etichetele produselor. De asemenea, se recomanda aplicarea regulata a unui ingrasamant foliar ce sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml, conform instructiunilor din descrierea produselor.
        Avand in vedere starea actuala a chiparosilor Leylandii si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestora pe viitor.

        # 159301
        2 urează frunze verzi
        • Cristi
          4 aprilie 2023

          Vă mulțumesc frumos pentru toate detaliile oferite!

          # 159302
          2 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi