Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Veronica
      2 mai 2023
      4 urează frunze verzi

      leandru – pete pe marginea frunzelor

      Bună ziua,
      îmi puteți spune vă rog dacă ce se vede în imginile atașate este o boală a plantei și dacă da, ce îmi recomandați pentru a o combate.

      # 162607

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 mai 2023

      Buna ziua. Simptomele la nivelul frunzelor sunt similare cu cele provocate de o bacterioza (in engleza, afectiunea este intalnita sub numele de Oleander Leaf Scorch), insa doar pe baza fotografiilor o identificare exacta nu este posibila.
      In acest caz, pentru siguranta, se recomanda indepartarea frunzelor afectate (si distrugerea acestora prin ardere), apoi efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid precum: Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      La 10-12 zile dupa aplicarea tratamentelor, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml, direct prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta.
      In plus, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare la radacina.
      Pentru dezvoltarea corespunzatoare a leandrului, este important sa respectati cerintele specifice de ingrijire, detaliate in articolul nostru: Leandru, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 162998
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Leandru

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi