Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Liliana
   6 ianuarie 2021

   Leandru – păduchi

   Buna ziua,

   Ce imi recomandati pentru acest leandru care a făcut păduchi? Bănuiesc ca l-a afectat ca am luat substrat direct din gradina.
   Mulțumesc

   #66818

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   6 ianuarie 2021

   Buna ziua. Leandrul din imagine pare sa fie atacat de afide. Impotriva acestora, este indicat sa efectuati tratamente cu insecticide precum Faster 10 CE (Faster 10 CE, 2 ml), in doza de 3 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara sau Teppeki (Teppeki, 1.5 g), in doza de 1,5 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Se pot efectua 2 tratamente la un interval de 5-7 zile intre ele, precum si alternarea produselor. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Faster, urmatorul tratament il puteti efectua cu Teppeki, la 5-7 zile fata de primul.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere, precum Biplantol Contra X (Biplantol Contra X, 500 ml), aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
   Incepand din primavara, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special destinat plantelor de interior, care sa stimuleze cresterea vegetativa (Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml).

  • Liliana
   6 ianuarie 2021

   Mulțumesc frumos pentru răspuns.
   As putea folosi Karate Zeon?

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   6 ianuarie 2021

   Produsul Karate Zeon 50 SC (Karate Zeon 50 CS, 2 ml) are in spectrul sau de combatere si afidele, in cadrul anumitor culturi. Mai multe informatii regasiti in pagina produsului.

  • Liliana
   6 ianuarie 2021

   Mulțumesc frumos

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Leandru - păduchi Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Mihai
  18 septembrie 2021
  De ce se aspreste frunza la leandrul Comunitatea Botanistii
  Am cumpărat leandrul anul trecut și are frumzele aspre și sub frunze ca o pânză și ii cad frunzele ,lam stropit cu o substanță ca am avut 2 leandri unu și revenit unul nu ,nu știu ce sai fac ,ajutați-mă urgent !!!!!!!!!
  1
  3
  Trimite
  Claudia
  17 septembrie 2021
  leandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistii
  Am plantat acest leandru în vara, obținut dintr-o crenguța care a stat în apa. De câteva zile am observat ca frunzele noi apărute par ca se usca. Este udat o data pe săptămână și are lumina.
  0
  3
  Trimite
  Alina Moraru
  3 septembrie 2021
  Cu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea Botanistii
  Buna, Pe perioada concediului am dus Leandrii la altcineva acasă pentru a putea fi udați corespunzător. Am 4 plante care sunt poziționate una lângă cealaltă. Când m-am întors am observat următoarele: 1. Au căzut multe frunze, unele frunze sunt decolorate, mugurii existenți s-au uscat/nu s-au mai dezvoltat 2. Frunze uscate pe margini și la vârf (nu am observat o cădere masiva a frunzelor la acesta) Intre timp am mai primit unul. La acesta frunzele noi sunt deformate, pătate (3). Cu ce trebuie tratati? Mulțumesc!
  1
  1
  Trimite
  Laura
  20 august 2021
  Leandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea Botanistii
  Buna ziua,sunt in curtea locului de munca 6 leandri insa unii din ei sunt afectati.nu stiu sa va spun cat de des sunt udati insa am rugamintea sa ma ajutati sa ii salvez.va rog sa-mi spuneti si cum ne recomandati sa ii udam sau alte metode de a-i tine sanatosi.Multumesc
  0
  1
  Trimite
  FloriM
  8 iulie 2021
  Acestia sunt udati dar cad foarte multe flori. Trebuie un tratament de fertilizare? Sunt amplasati afara la lumina in ghivece. Farfuria este plina cu apa si pamantul este umed. Va multumesc.
  0
  1
  Trimite