Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Bo
      28 iunie 2021
      7 urează frunze verzi

      Leandru – frunze patate

      Buna ziua,
      Am achizitionat un leandru in urma cu un an. Dupa ce au cazut florile in toamna, frunzele au inceput sa fie patate, au orimit nuante galbui cenusii, unele chiar uscate. Am schimbat pamantul – universal- am pus intr-un ghiveci mai mare, ulterior scos pe balcon- de aprox 2 saptamani.. Are parte de caldura si lumina din belsug. Udat la 2-3 zile. De o luna, au aparut noi ramurele, toate bune pana in urma cu o saltamana cand am observat ca si cele noi incep sa aiba aceeasi problema.
      Oare este ceva acarian, sau ceva remediabil? Inca nu are muguri de flori…😐 Ar trebui sa schimb locul? Este in lumina directa, orientare sudica.

      Va multumesc

      # 94430

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 iunie 2021

      Buna ziua. Din imaginile atasate, leandrul pare sa prezinte un atac de acarieni. In acest caz, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un insecto-acaricid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L.
      La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
      In plus, pentru a stimula cresterea sanatoasa a plantei, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, precum: Orgalix, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare.
      Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire leandru, puteti accesa articolul nostru (Leandru, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 94563
      1 urează frunze verzi
      • Bo
        28 iunie 2021

        Multumesc pt raspunsul prompt.
        Incerc chiar azi !

        # 94628
        3 urează frunze verzi
    • Chirila Andreas
      23 august 2023

      Buna ziua. De cate ori trebuie aplicata aceasta solutie pe leandru?

      # 182477
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        24 august 2023

        Buna ziua. In cazul in care va confruntati cu un atac al acarienilor la leandru, insecticidul Vertimec 1.8 EC, 10 ml (in amestec cu adjuvantul Break Thru S 240, 2 ml) poate fi aplicat odata sau de doua ori, in functie de necesitate. Mai precis, in cazul in care la un interval de 7-10 zile de la primul tratament efectuat se mai observa prezenta daunatorilor (se verifica cu foarte mare atentie), atunci se poate aplica acelasi insecticid si a doua oara.
        Pulverizati solutia cat mai fin (Pulverizator manual Volpi TECH1), astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acestora pe planta, atat pe partile inferioare si superioare a frunzelor, cat si pe tulpini. Este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. In lunile calduroase, este indicat ca pulverizarile sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, planta se afla sub stres termic si nu raspunde foarte bine la tratamentele aplicate. Mai multe informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru: Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii.

        # 182572
        0 urează frunze verzi
    • Chirila Andreas
      29 august 2023

      Buba ziua. Dupa aplicarea primul tratamet asa arata dupa 8 zile de la aplicarea lui. Sa mai reaplic inca o data tratamentul ? Multumesc

      # 183044
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        30 august 2023

        Este important de mentionat faptul ca frunzele nu isi vor reveni dupa aplicarea tratamentelor, aspectul acestora ramanand asa cum se observa in fotografii. Daca observati daunatori vii, puteti efectua al doilea tratament cu insecticidul-acaricid: Vertimec 1.8 EC, 10 ml si adjuvantul Break Thru S 240, 2 ml, asa cum este mentionat si mai sus.

        # 183158
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Leandru

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi