Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Bo
   28 iunie 2021
   0 urează frunze verzi

   Leandru – frunze patate

   Buna ziua,
   Am achizitionat un leandru in urma cu un an. Dupa ce au cazut florile in toamna, frunzele au inceput sa fie patate, au orimit nuante galbui cenusii, unele chiar uscate. Am schimbat pamantul – universal- am pus intr-un ghiveci mai mare, ulterior scos pe balcon- de aprox 2 saptamani.. Are parte de caldura si lumina din belsug. Udat la 2-3 zile. De o luna, au aparut noi ramurele, toate bune pana in urma cu o saltamana cand am observat ca si cele noi incep sa aiba aceeasi problema.
   Oare este ceva acarian, sau ceva remediabil? Inca nu are muguri de flori…😐 Ar trebui sa schimb locul? Este in lumina directa, orientare sudica.

   Va multumesc

   #94430

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 iunie 2021

   Buna ziua. Din imaginile atasate, leandrul pare sa prezinte un atac de acarieni. In acest caz, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un insecto-acaricid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. Pulverizarile se pot repeta o data la 7-10 zile. Nu se recomanda aplicarea solutiei pe boboci si pe flori.
   In plus, pentru a stimula cresterea sanatoasa a plantei, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare.
   Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire leandru, puteti accesa articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Leandru).

   #94563
   0 urează frunze verzi
   • Bo
    28 iunie 2021

    Multumesc pt raspunsul prompt.
    Incerc chiar azi !

    #94628
    1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Leandru - frunze patate Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare