Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Laura
   10 mai 2023
   3 urează frunze verzi

   Leandru – frunze depreciate

   Totul a început din toamna anului trecut când au prins câteva zile cu temperaturi scăzute, nu temperaturi cu minus, s-a scurs de la baza frunzelor o substanță neagră pe toată tulpina, exemplu este prima poză pusa. Odată depozitați într-un hol până în primăvară si-au revenit, dar odată ce i-am scos afară, problema a reapărut. Sunt puși sub o terasă, au soare, dar nu foarte puternic, ii ud direct cu apa de la robinet (am citit că nu-i bine și o să corectez), apă le pun acum cam la 2-3 zile. Am fost la o fitofarmacie și am făcut 2 tratamente cu fungicid (luna experiențe fungicid) și cu un insecticid deoarece mi-a spus că are și un atac de acarieni ( nu mai știu ce denumirea avea insecticidul). In continuare după părerea mea florile nu arată bine, la îmbinarea dintre frunze și tulpină se observă ceva negru, sunt câteva frunze care au început să se usuce, sunt și boboci de flori care au căzut

   #164464

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Laura
   10 mai 2023

   Am mai adăugat câteva poze care să evidențieze baza frunzelor și cu fungicidul folosit

   #164476
   0 urează frunze verzi
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    11 mai 2023

    Buna ziua. Aspectul actual al frunzelor si caderea bobocilor au fost cauzate, cel mai probabil, de atacul acarienilor. Este important de mentionat faptul ca frunzele nu isi vor reveni in urma aplicarii tratamentelor. Referitor la depunerile negricioase de la baza frunzelor, din pacate, doar din fotografii nu se poate identifica natura acestora.
    In acest caz, daca pe leandrii nu se mai observa prezenta acarienilor, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special formulat pentru plante predispuse la atacul acarienilor, care sprijina regenerarea acestora in urma atacului: Spray Organic Plante Predispuse la Acarieni, 500 ml, prin pulverizare pe frunze, conform recomandarilor de pe eticheta.
    Totodata, puteti opta si pentru un administrarea unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori, care incurajeaza aparitia bobocilor florali si inflorirea: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml, aplicat prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
    In plus, pentru cresterea si dezvoltarea leandrilor, este important sa tineti cont de conditiile specifice de ingrijire, detaliate si in articolul nostru: Leandru, informatii si sfaturi de ingrijire.
    In continuare, este indicat sa monitorizati evolutia lor, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau sesizati prezenta daunatorilor, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

    #164801
    0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi