Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Delia
   28 mai 2023
   4 urează frunze verzi

   Leandru daunatori (paduchi testosi)

   Buna ziua,
   Am constatat ca pe frunzele leandrului au aparut acesti daunatori. Nu stiu exact ce sunt, dar si dafinul de langa leandru era plin si a trebuit sa il tund. Am dat cu mospilan pana acum. Ce ma sfatuiti sa fac?

   #168454

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   29 mai 2023

   Buna ziua. Pe frunzele leandrului se observa prezenta paduchilor testosi. Intrucat ati efectuat deja un tratament cu Mospilan 20 SG, 3 g, al doilea tratament il puteti efectua cu insecticidul Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit si un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin si uniform pe planta, pe partea superioara si inferioara a frunzelor, precum si pe ramuri. Dupa ce mor, acesti daunatori raman atasati pe frunze si pe ramuri, de aceea, este indicat sa ii indepartati cu un burete umed.
   La 10-12 zile de la finalizarea tratamentelor fitosanitare, se recomanda si aplicarea unui produs pentru intretinere, precum: Contra X, 500 ml, direct prin pulverizare pe frunze, conform recomandarilor de pe eticheta. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
   Prin udare la radacina, puteti opta si pentru administrarea unui ingrasamant pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

   #168740
   0 urează frunze verzi
   • Aura Anghel
    30 iunie 2023

    Buna ziua. Am si eu un mic leandru (aprx 30 cm) care are paduchi lanosi. Am cumparat Movilan, Movento si Break Thru. Insa nu stiu cu care din ele sa incep si in ce ordine, de cate ori/zile sa stropesc planta. Ma puteti ajuta cu detalii cum sa stropesc planta cu solutiile (timp de cate zile sa stropesc, ci care din solutii, sa fac pauza?

    #174497
    0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     3 iulie 2023

     Buna ziua. Impotriva paduchilor lanosi puteti efectua un prim tratament cu insecticidul Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa + adjuvant Break Thru S 240, 2 ml, iar la 7 zile de la tratament, puteti alterna cu insecticidul Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa + adjuvant Break Thru S 240, 2 ml. Asadar, se pot efectua 2 tratamente, la interval de 7 zile, alternand cele doua insecticide.

     #174694
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi