Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Ana Maria
      7 mai 2021
      1 urează frunze verzi

      Leandru cu frunze ingalbenite

      Bună ziua! As dori sa va solicit ajutorul, pentru ca nu știu ce se întâmplă cu leandri mei. În timpul iernii au fost ok, au crescut bine fără probleme iar acum de aproximativ 2 săptămâni au început sa apară frunze maronii, care se usucă rapid și cad în special pe zona inferioara a tulpini. Remarc ca problema a apărut după 4 săptămâni dupa ce i-am schimbat în ghivece mai mari și am adăugat un pământ nou (de flori, luat din Lidl) și bastonașe de îngrășământ.
      În spre vârf, par ok, s-au dezvoltat destul de mult în înălțime (10-15 cm) mai ales dupa ultimele zile foarte însorite.
      Leandrii sunt plantați în ghivece (30cm diametru) , stau pe balcon și au multă lumina. În prezent ii ud mai des, cam o data pe zi (cam 1-2 căni de apa, nu ajunge sa balteasca în farfurioara) pentru ca în balconul închis temperatura creste destul de mult în timpul zilei iar pana seara pământul devine uscat deasupra.
      Am încercat sa pun mai multa apa, însă problema persista. Pe frunze nu sunt vizibili dăunători, dar în balcon găsesc niște mini musculițe (1-2 pe zi) , ce graviteaza in jurul altor ghivece (unde am adăugat acelasi pământ ca la leandri).
      Mulțumesc anticipat!

      # 87459

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 mai 2021

      Buna ziua. Daca simptomele au aparut la scurt timp dupa plantare, cel mai probabil au fost determinate de stresul suferit in urma acestei operatiuni. Astfel, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a plantelor, este indicat sa le administrati un ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, marind rezistenta plantelor la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi aplicat prin udare, in doza de 2-3 ml/1 L de apa. Se poate administra regulat, la un interval de 1-3 saptamani.
      Totodata, este indicat sa udati plantele mai rar, lasand substratul sa se usuce usor intre udari, folosind insa o cantitate suficienta de apa. Trebuie mentionat faptul ca plantele nu absorb apa imediat dupa udare, ci mai intai, substratul trebuie sa se impregneze suficient. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid mranita, atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea substratului.
      Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantelor, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Leandru, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 87514
      0 urează frunze verzi
    • Dana Stefanescu
      13 mai 2021

      Buna ziua

      Va rog, sper sa ma puteti ajuta sa salvez leandrul.
      Am citit aici pe blog diferite sfaturi si l-am stropit cu Mospilan.
      Dar nu cred ca ajunge.

      Leandrul are toate frunzele uscate !
      Frunzele au pete negre.
      Tulpinile au si ele pete negre.
      Am taiat un varf de ramura mai tanara si este inca verde.

      Trebuie sa il curat de toate frunzele ? Sa ramana chel ?
      Trebuie sa ii tai varfurile ?
      Ce as mai putea face ?

      Va trimit poze.

      Multumesc mult

      Dana Stefanescu

      # 88183
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        13 mai 2021

        Buna ziua. Daca planta prezinta ramuri verzi, este indicat sa indepartati frunzele uscate si sa administrati un ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml. Datorita continutului in micro si macroelemente, ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea plantelor. Tratamentele se aplica la un interval de 2-3 saptamani, in doza de 50 ml/10 L apa.
        Totusi, avand in vedere starea actuala a leandrului, nu se poate preciza cu exactitate cum va reactiona in urma efectuarii tratamentelor.
        Pe viitor, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice, detaliate in articolul nostru (Leandru, informatii si sfaturi de ingrijire).

        # 88194
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Leandru

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi