Vezi 5 fire de răspunsuri
  • Doina Verhoeven
   3 aprilie 2017
   9 urează frunze verzi

   Leandru atacat de paduchi testosi

   Ce se intampla cu planta mea?

   #66636

   12 Răspunsuri

   Răspunde
  • Galaczi Gabriel
   13 aprilie 2017

   Buna ziua, Ce tratament este indicat pentru paduchele testos la leandru?
   Multumesc!

   #66638
   7 urează frunze verzi
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 aprilie 2017

   Pentru combaterea paduchilor testosi se pot efectua tratamente cu insecticide cum ar fi Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g) sau Actara (Actara 25 WG, 1.5 g). Un plic de 1.5 grame se dizolva in 5 l de apa si se pulverizeaza pe planta. Tratamentele se vor repeta la 7-10 zile, iar solutiile se vor alterna astfel incat daunatorii sa nu capete imunitate la insecticide. In momentul pulverizarii, se insista cu solutia in locurile unde se afla daunatorii.

   #66639
   1 urează frunze verzi
  • Angela Popescu
   11 mai 2017

   Ce s-a intamplat cu planta mea?

   #66640
   0 urează frunze verzi
   • Tom Botanistul
    14 mai 2017

    Leandrul este atacat de paduchi testosi. Pentru combaterea acestora se efectueaza tratamente cu insecticide cum ar fi Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g) sau Actara (Actara 25 WG, 1.5 g). Un plic de 1.5 grame se dizolva in 5 l de apa si se pulverizeaza pe plante. Tratamentele se vor repeta la 7-10 zile, iar solutiile se vor alterna astfel incat daunatorii sa nu capete imunitate la insecticide. In momentul pulverizarii, se insista cu solutia in locurile unde se afla daunatorii.

    #66643
    1 urează frunze verzi
    • Ioana
     13 aprilie 2023

     Buna ziua! Am dat leandrul cu Mospilan 20 Sg impotriva paduchilor testosi si s au uscat dupa o saptamana multe frunze. Au trecut cam 2 saptamani de la tratament.

     #160156
     1 urează frunze verzi
     • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 aprilie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii clare, focalizate, cu leandrul si sa ne oferiti mai multe informatii despre acesta: se mai observa prezenta daunatorilor pe planta? Cum ati aplicat tratamentul si in ce doza? Ati adaugat si adjuvant in solutia preparata? Care sunt conditiile de mediu din incinta (lumina, umiditate, temperatura)? Planta prezinta simptome de afectiune (pete, depuneri)?

      #160160
      0 urează frunze verzi
      • Ioana
       13 aprilie 2023

       Buna ziua! Am pulverizat pe frunze la dozajul recomandat. Doar mospilan am pus cu apa fara altceva. Leandrul a stat la intuneric peste iarna in subsol, si acum o luna l-am adus in casa, incepuse sa dea frunze noi si parea ca ii mearge bine. Nici in casa nu era la lumina directa, aveam de gand sa il scot cand era temperatura propice afara. Am observat paduchii la niste lastari si apoi pe planta mare. Am in casa movento si breakthru si mai am si mospilan 20. Nu as vrea sa il prea solicit, dar vad paduchi noi, maro deschis. Sa il mut la lumina? Il scot afara? temperatura in casa e 21-22 de grade. Am udat o data pe saptamana si ultima data am pus si wuxal pentru plante mediteraneene

       #160161
       0 urează frunze verzi
       • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        18 aprilie 2023

        Paduchii testosi sunt daunatori mai dificil de combatut, fiind necesara efectuarea mai multor tratamente. In acest caz, intrucat ati efectuat deja un tratament cu insecticidul Mospilan 20 SG, 3 g, se mai poate efectua un tratament cu Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este indicat sa adaugati in solutia de stropit si adjuvantul Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin si uniform pe planta, pe partea superioara si inferioara a frunzelor, precum si pe tulpini. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe frunze si tulpini, de aceea, este recomandat sa ii indepartati cu un burete umed.
        La 10-12 zile de la efectuarea tratamentelor, se poate administra un produs pentru intretinere, care sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres sau dupa atacul daunatorilor: Contra X, 500 ml, direct prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta.
        Pentru o dezvoltare corespunzatoare, este indicata respectarea cerintelor de mediu si de ingrijire specifice leandrului. Pentru mai multe informatii in acest sens, va rugam sa accesati articolul nostru: Leandru, informatii si sfaturi de ingrijire.

        #160372
        1 urează frunze verzi
  • Cosmin
   20 aprilie 2023

   As dori sa știu dacă păduchii de leandru se urca pe haine și pe mobila

   #160959
   1 urează frunze verzi
  • Melinte Ioana
   20 septembrie 2023

   Buna ziua!Leandru arată așa ca in pozele atașate !Ce tratament ar trebui?

   #185371
   1 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi