Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Bucur Gabriela
      7 iunie 2022
      1 urează frunze verzi

      Leandri- frunze îngălbenite

      Buna seara!
      Am 2 leandri cărora de o săptămâna li se tot îngălbenesc frunzele, după cum se vede in pozele atașate. Nu prezintă dăunători, nu ii ud prea mult, i am stropit cu zeama bordeleza, dar nu a avut nici un efect. Nu pot sa mi dau seama care poate fi motivul acum pentru care li se îngălbenesc frunzele, le am tot curatat, dar nu pare sa se oprească. M am gândit ca poate au nevoie de un ghiveci mai mare, dar as prefera sa ma sfătuiți Dvs ce sa fac!
      Aștept răspunsul Dvs! Va mulțumesc!

      # 130320

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 iunie 2022

      Buna ziua. Leandrul arata bine, per ansamblu, iar ingalbenirea usoara poate fi cauzata de o serie de factori: umiditate ridicata in substrat, drenajul slab, carente nutritive etc. Astfel, este important sa-i asigurati leandrului o umiditate corespunzatoare, administrand apa la intervale mai lungi de timp, iar chiar daca substratul pare uscat la suprafata, acesta trebuie lasat sa se usuce in profunzime. In plus, este foarte importanta existenta unor orificii de drenaj, pentru scurgerea apei, aerisirea substratului si implicit, a radacinilor. Mai multe informatii despre ingrijire se regasesc in articolul nostru: Leandru, informatii si sfaturi de ingrijire.
      In plus, se poate aplica prin pulverizare foliara un ingrasamant ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, precum: Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml, conform recomandarilor din descrierea produsului.
      Referitor la transplantare, nu se recomanda aceasta operatiune in perioada de inflorire (intrucat stresul suferit in urma procedurii poate duce la pierderea florilor sau a bobocilor). In cazul leandrului, transplantarea se poate efectua in momentul in care radacinile au ocupat intreg volumul ghiveciului si nu mai au spatiu pentru a se dezvolta corespunzator. Astfel, daca considerati ca este necesara schimbarea ghiveciului, puteti face acest lucru dupa perioada de inflorire.
      Imediat dupa transplantare, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi administrat prin udare, in doza de 50 ml/10 litri de apa. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile.

      # 130439
      0 urează frunze verzi
    • Dana Florea
      9 iunie 2022

      Buna seara.
      Am doi leandri pomisor care de vreo săptămână au inceput sa isi piarda frunzele. Se ingalbenesc si cad. La unul dintre ei asta a inceput sa devina o problema pentru ca deja raman ramurile goale. Astazi m-am uitat cu atenție si am vazut pe spatele frunzelor paianjeni si niște pete albe. Nu stiu daca petele albe trebuie tratate cu fungicid sau sunt urmele lăsate de paianjeni. Am cumparat de la dvs. Vertimec si Floramide. Pot folosi unul dintre aceste produse sau imi trebuie si fungicid?
      Multumesc.

      # 130646
      0 urează frunze verzi
      • Dana Florea
        9 iunie 2022

        Pun mai multe fotografii, poate va ajută.
        Mulțumesc.

        # 130651
        0 urează frunze verzi
        • Dana Florea
          9 iunie 2022

          Leandri stau afara pe terasa, ii ud cand pamantul este uscat deasupra. Le-am pus acum o saptamana un îngrășământ universal la radacina.

          # 130661
          0 urează frunze verzi
          • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
            10 iunie 2022

            Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa mai atasati cateva fotografii focalizate cu insectele observate, precum si cu plantele in ansamblu. De asemenea, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre plante: unde sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina)? Ati pulverizat vreo solutie pe frunze? Ghivecele prezinta orificii pentru drenaj?

            # 130714
            0 urează frunze verzi
            • Dana Florea
              10 iunie 2022

              Bună ziua. Leandri stau afara pe terasa, au lumina permanent si soare pana la orele 14-15. Ghivecele au orificii pt drenare si pietris pe fundul ghivecelor. Astazi in afara de panzele de paianjen, paiajeni si frunzele galbene am observat inca o insecta verzuie. Se vede intr-una din fotografiile atasate. De asemenea am găsit o problema si la tulpina unuia dintre leandri. Nu i-am tratat niciodata cu insecticid/ fungicid. Doar udare, îngrășământ (baton) pus acum o luna si pulverizare pe frunze cu apa simpla o data la cateva zile.

              # 130744
              0 urează frunze verzi
              • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
                10 iunie 2022

                In acest caz, puteti efectua un tratament cu un insecticid cu spectru larg de actiune, precum Faster 10 CE, 2 ml, in doza de 2 ml/6 L apa, aplicat prin pulverizare foliara (atat pe parte superioara, cat si pe cea inferioara a frunzelor).
                La 10 zile de la efectuarea tratamentului cu insecticid, pentru a spori rezistenta plantelor la atacul agentilor fitopatogeni si pentru a tine daunatorii la distanta, puteti utiliza un ingrasamant precum AMN BioVit, 1 litru.
                Simptomele de ingalbenire pot fi cauzate de mai multi factori: udare necorespunzatoare, temperaturile ridicate, carente nutritive etc. Astfel, se recomanda respectarea cerintelor specifice de ingrijire (Leandru, informatii si sfaturi de ingrijire), iar pentru a-i sprijini cresterea sanatoasa si inflorirea, puteti administra regulat un ingrasamant precum Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor din descrierea produsului.
                Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a ingrasamantului. Dupa incheierea acestei perioade, puteti utiliza ingrasamantul Organic Inflorire Blütenpracht.
                Referitor la tulpina afectata, se recomanda curatarea zonei afectate cu o unealta curata, dezinfectata. Apoi aplicati (cu pensula) o solutie pe baza de cupru, precum: Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g. Un pliculet de zeama bordeleza se dizolva intr-o cantitate mica de apa (0.5 litri), astfel incat sa formeze o pasta. Cuprul are un efect bactericid, fungicid si ajuta la cicatrizarea rapida a ranilor. Dupa ce dezinfectati bine cu solutia albastra, iar aceasta se usuca, se poate aplica o solutie pentru cicatrizare precum Spray Cicatrizant Spruhfix, 100 ml.

                # 130756
                0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Leandru

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi