Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Laura
      20 aprilie 2021
      3 urează frunze verzi

      Leandri atacati de daunatori – se usuca

      Buna ziua. Cu ce pot sa tratez si eu leandrii, deoarece in iarna aceasta au fost atacati de ceva si si au inceput sa se usuce. Va multumesc mult.

      # 86450

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 aprilie 2021

      Buna ziua. Din imaginile atasate, leandrii par sa fie atacati de paduchi testosi. Impotriva lor se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa sau Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Se pot efectua 2 tratamente la un interval de 5-7 zile, precum si alternarea insecticidelor. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Movento, al doilea tratament il puteti efectua cu Mospilan, la 5-7 zile fata de primul. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed.
      La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
      Totodata, pentru a ajuta plantele sa depaseasca perioada de stres si pentru a le asigura o fertilizare echilibrata, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml. Ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea sanatoasa a plantelor. Se administreaza prin udare la radacina, la intervale regulate, de 2-3 saptamani, in doza de 50 ml/10 L apa, pe parcursul perioadei de vegetatie.

      # 86466
      0 urează frunze verzi
    • Daniela Roca
      11 ianuarie 2022

      Buna ziua! Leandrul nostru a fost atacat de niște păduchi (cred), ma puteți ajuta, va rog mult, cu un tratament pentru a-l salva? Multumesc anticipat

      # 115056
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      11 ianuarie 2022

      Buna ziua! Leandrii par a fi atacati de paduchele lanos. Pentru combaterea acestui daunator, se recomanda aplicarea unor tratamente de combatere, cu insecticide precum Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/ 10 l apa si Movento 100 SC, 7.5 ml, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/ 10 l apa. Primul tratament se efectueaza cu Mavrik, iar dupa 7-10 zile se aplica Movento. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, 2 ml, in doza de 2 ml/ 10 l apa. Dupa 7-10 zile de la efectuarea plantelor pentru sustinerea plantelor in procesul de regenerare se recomanda aplicarea produsului Contra X, 500 ml, acesta se aplica prin pulverizare.

      # 115073
      0 urează frunze verzi
      • Daniela Roca
        11 ianuarie 2022

        Va multumesc tare tare mult!

        # 115186
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Leandru

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi