Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Stefanica Adrian
   12 februarie 2024
   3 urează frunze verzi

   Laurocires, Prunus laurocerasus Rotundifolia – tratament de primavara

   Buna ziua , ce tratament trebuie facut primavara laurului englezesc , nu prezinta probleme deocamdata fiind plantat primavara trecuta. multumesc pentru raspuns.

   # 206072

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 februarie 2024

   Buna ziua. In ceea ce priveste tratamentele fitosanitare, intrucat plantele ornamentale pot fi afectate de numerosi agenti patogeni (spre deosebire de anumite legume sau pomi fructiferi la care pot fi enumerati daunatorii si bolile specifice), iar atacul acestora este imprevizibil (in timp si in spatiu), efectuarea stropirilor preventive este adesea ineficienta. Astfel, in general, plantele ornamentale se verifica periodic, tratamentele fiind aplicate doar in cazul in care se observa prezenta unor daunatori sau simptome de boala. In astfel de cazuri, se recomanda consultarea sfaturilor unor specialisti inca de la primele semne de afectiune.
   Este cunoscut faptul ca agentii fitopatogeni se instaleaza si produc pagube in primul rand in cazul exemplarelor slabite, cu vegetatie precara, avansand catre plantele sanatoase si viguroase numai in cazul inmultirii in masa a acestora (atunci cand nu se iau masuri la debutul atacului si exista suficiente gazde pentru daunator/boala). Plantele viguroase care beneficiaza de conditii optime de mediu si de ingrijire sunt rareori afectate de boli sau daunatori. Astfel, se recomanda asigurarea conditiilor optime de vegetatie a plantelor ornamentale (Prunus laurocerasus, sfaturi, ingrijire, cultivare). Fertilizarea adecvata a acestora este de asemenea esentiala pentru asigurarea cresterii si dezvoltarii sanatoase. Un plan de fertilizare orientativ pentru intregul sezon de vegetatie se regaseste in articolul nostru: Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali. Rolul principal al ingrasaminteler radiculare este imbunatatirea fertilitatii, texturii si structurii solului, astfel fiind stimulata absorbtia optima a nutrientilor din sol si, implicit, cresterea plantelor (ex. Ingrasamant arbori si arbusti Manna, 1 litru sau AMN Nordalge, 500 ml). Ingrasamintele foliare previn aparitia unor carente, imbunatesc procesul de fotosinteza si contribuie la biosinteza clorofilei, stimuleaza cresterea sanatoasa, imbunatatind totodata rezistenta plantelor la stres fiziologic, precum si la boli sau atacul unor daunatori (ex. AMN Optiferrum, 500 ml sau Terra-Sorb Foliar, 250 ml sau Contra X, 500 ml).
   De asemenea, avand in vedere faptul ca activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la radacina, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata.

   # 206154
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Laurocires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi