Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Dragos
   18 februarie 2024
   4 urează frunze verzi

   Laurocires, Frunze aramii, schimbare culoare

   Buna seara! De aproximativ 2 saptamani frunzele au inceput sa capete culoarea aramie. Le am plantate de peste 3 ani. Mentionez ca din cele 10 plante doar o parte din ele prezinta aceste probleme.
   Va multumesc!

   # 206669

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   19 februarie 2024

   Buna ziua. Laurociresul pare a fi afectat de un cumul de factori biotici si abiotici, precum proprietatile neadecvate ale solului, lipsa fertilizarii echilibrate, umiditatea ridicata a solului, instalarea unor agenti patogeni etc., in functie de caz. Unele simptome se aseamana cu cele produse de diversi agenti fitopatogeni, posibil bacterii sau fungi (pentru o identificare exacta este necesara efectuarea unor analize de laborator).
   De moment, se recomanda indepartarea frunzelor depreciate si distrugerea acestora prin ardere, urmata de efectuarea a doua tratamente la interval de 7-10 zile intre ele, cu fungicide pe baza de cupru, precum Champ 77 WG, 20 g si Coppermax, 30 g. Ambele produse se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 20 g / 10 L apa. Pulverizati solutiile cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partile inferioare si superioare a frunzelor, cat si pe tulpina (Pulverizator manual Volpi TECH1). Este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Mai multe informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru: Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii.
   Incepand din martie, se recomanda administrarea unui ingrasamant ce stimuleaza extinderea radacinilor, cresterea sanatoasa, marind totodata rezistenta plantelor: AMN Nordalge, 500 ml (prin udare la radacina, conform recomandarior din descrierea produsului). In plus, la 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor foliare cu fungicid, se poate aplica un ingrasamant foliar ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, precum Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml, conform instructiunilor din descrierea produsului.
   Ulterior, administrarea ingrasamintelor poate fi continuata regulat. Pe viitor, respectarea conditiilor de mediu si ingrijire sunt esentiale pentru o crestere viguroasa si sanatoasa (Prunus laurocerasus, sfaturi, ingrijire, cultivare).
   Avand in vedere aspectul laurociresilor din fotografii si cele mentionate mai sus, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestora pe viitor.

   # 207357
   0 urează frunze verzi
   • Dragos Zanfir
    20 februarie 2024

    Buna ziua!
    Va multumesc frumos!
    O recomnadare unde sa fac si analizele de laborator, va rog?

    Dragos

    # 207504
    0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     21 februarie 2024

     Analizele se pot efectua la un Institut pentru Protectia Plantelor din zona in care va aflati.

     # 207527
     0 urează frunze verzi
     • Dragos Zanfir
      1 martie 2024

      Muktumesc!
      Va rog inca o intrebare: cele 2 fungicide le aplic in acelasi timp, las distanta intre ele de cateva zile?

      # 209170
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
       4 martie 2024

       Buna ziua. Cele doua fungicide se aplica la interval de 7-10 zile intre ele. Mai precis, primul tratament poate fi efectuat cu Champ 77 WG, 20 g, iar dupa un interval de 7-10 zile, poate fi aplicat si fungicidul Coppermax, 30 g.

       # 210706
       0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Laurocires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi