Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Dragos Bogdan
   28 februarie 2024
   3 urează frunze verzi

   Laurocires, cum ingrijesc gardul viu dupa plantare?

   Buna ziua!Am plantat acum in 20 Februarie 2014 gard viu .Au fost 100 pomisori de Laur Englezesc-Prunus Laurocerasus la ghiveci cu inaltime a de 80-100cm.Le-am facut sistem de udare prin picurare si la radacina am pus pamant amesctecat cu Yara-Mila(16-27-7) la recomandrea baiatului care mi-am facut sistemul de irigat.Vreau sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca trebuie sa-i mai stropesc cu ceva si cand?Daca trebuie sa-i tund si cand?Cei de la pepiniera mi-au recomandat sa-i tund in toamna si sa-i stropesc o data pri Martie-Aprilie cu AMN Bona Vita.Voi ce sfaturi imi dati?

   # 208238

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 februarie 2024

   Buna ziua. In cazul acesta, puteti avea in vedere administrarea ingrasamantului AMN BonaVita, 500 ml in perioada martie-aprilie, conform indicatiilor din descrierea produsului. Intrucat acesta are efect de imbunatatire a calitatii solului si de stimulare a inradacinarii, este de preferat administrarea prin udare la radacina. In plus, in perioada de vegetatie puteti avea in vedere aplicarea regulata a unui ingrasamant ingrasamant foliar ce stimuleaza cresterea sanatoasa si viguroasa a plantelor, precum Terra-Sorb Foliar, 100 ml sau AMN Optiferrum, 500 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului ales.
   Taierile pot fi efectuate intr-adevar in toamna, cu un instrument ascutit si dezinfectat in prealabil (ex. Foarfeca Power Pruner). La nevoie, portiunile de planta depreciate pot fi eliminate si in perioada de vegetatie.
   Se recomanda respectarea conditiilor de mediu si ingrijire specifice acestor specii (Prunus laurocerasus, sfaturi, ingrijire, cultivare). Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni poate fi stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata in sezonul de vegetatie exclusiv la nivelul solului, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata.

   # 208271
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Laurocires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi