Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Laura Dumitrescu
   31 mai 2023
   2 urează frunze verzi

   Laurocerasus in jardiniera – frunze galbene, uscate

   Buna ziua! Am in 2 jardiniere laurocires plantat anul trecut in primavara. Le-a mers foarte bine. Au inceput sa faca frunze noi prin martie . Pana acum o luna jumate -doua cand au inceput frunzele sa se ingalbeneasca si sa cada . Mugurii s-au uscat. Ce as putea sa le fac? Nu le-am aplicat niciun tratament.
   Va multumesc!

   #169002

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 iunie 2023

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu recomandari, va rugam sa ne oferiti detalii in ceea ce priveste conditiile de mediu din zona respectiva (temperaturi, lumina, substrat, precipitatii), la ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea, ce cantitate de apa administrati la o udare, daca jardiniierele sunt prevazute cu orificii de drenaj al apei, daca ati aplicat ingrasaminte, daca ati efectuat tratamente fitosanitare, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne comunicati daca observati prezenta unor simptome neobisnuite pe ramuri sau tulpini (inclusiv orificii, excrescente, depuneri de oua, larve, exuvii, substante lipicioase, panze foarte fine, alte depuneri, decolorari, pete delimitate, scurgeri, mucegai etc.). In plus, va rugam sa mentionati daca simptomele observate le puteti observa in intreaga coroana, sau numai in anumite zone delimitate, respectiv sa atasaticateva fotografii cu plantele in ansamblu (inclusiv cu jardinierele) si cu focalizare pe simptomele neobisnuite, precum si pe mugurii inca verzi, viabili (daca este cazul).

   #169460
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Laurocires

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi