Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Petra
      17 august 2022
      5 urează frunze verzi

      Laur vesnic verde – frunze ingalbenite si perforate

      Buna ziua! In luna iunie am plantat laurul vesnic verde si dupa doua saptamani au inceput sa se ingalbeneasca si sa cada frunzele. Acum are putine frunze si cele ramase sunt gaurite. Va rog ajutati-ma cu un sfat.
      Multumesc!

      # 138112

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 august 2022

      Buna ziua. Simptomele din imagine (orificii in frunze) sunt similare cu cele provocate de o gargarita, insa in lipsa unor fotografii cu daunatorul, o identificare exacta nu este posibila. In acest caz, puteti avea in vedere efectuarea tratamentelor cu insecticide ce au in spectrul lor de combatere si gargarite, precum: Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa, iar la 7 zile, puteti alterna cu un insecticid precum Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      In cazul frunzelor ingalbenite si patate, este posibil ca aceste simptome sa fie determinate de un cumul de factori abiotici precum: stresul suferit la plantare si schimbarea conditiilor de mediu, conditii edafice nepotrivite, lipsa fertilizarii, umiditate necorespunzatoare in sol, posibil o afectiune fitopatogena. In acest caz, la 5-7 zile de la efectuarea tratamentelor cu insecticid, puteti avea in vedere si efectuarea unui tratament cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea produselor (insecticid, fungicid), in solutia de stropit poate fi adaugat un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. In lunile calduroase, este indicat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, planta se afla sub stres termic si nu raspunde foarte bine la tratamentele aplicate.
      In plus, avand in vedere stresul suferit in urma atacului, pentru a spori rezistenta plantelor la diferite situatii de stres, se recomanda si administrarea prin udare, a unui ingrasamant special conceput pentru a stimula metabolismul plantelor, precum Primtal RS, 500 ml sau AMN Verde, 500 ml, conform recomandarilor de pe eticheta, in functie de produsul ales.
      Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii se regasesc in articolul nostru: Prunus laurocerasus, sfaturi, ingrijire, cultivare.

      # 138119
      0 urează frunze verzi
    • Petra
      29 ianuarie 2023

      Buna seara! V-am cerut ajutorul pentru a trata tufele noastre de prunus. Am comandat de la dvs. produsele necesare si am urmat tratamentul in septembrie. Frunzele sunt iar gaurite. Va rugam sa ne ajutati din nou.
      Multumim!

      # 152277
      2 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        30 ianuarie 2023

        Buna ziua. Va rugam sa mentionati daca frunzele gaurite au fost indepartate inainte de efectuarea tratamentelor sau nu. In cazul in care au aparut alte frunze gaurite, va rugam sa mentionati momentul aparitiei simptomelor.

        # 152321
        0 urează frunze verzi
        • Petra
          6 februarie 2023

          Buna ziua. Frunzele afectate nu au fost indepartate. Avem impresia ca de cand am aplicat tratamentul, frunzele sunt in continuare afectate. Mai urmarim evolutia lor si revenim. Multumim!

          # 153205
          0 urează frunze verzi
    • Salavastru Teodora
      27 iulie 2023

      Bună ziua!Ce se poate aplica dupa grindina ca planta sa nu sufere,au fost franjurate ,rupte ciufulite rau de la grindina.Le pot ajuta cu un tratament?Muktumesc!

      # 179112
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Laurocires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi