Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Andrei
      17 martie 2023
      4 urează frunze verzi

      Laur rotundofila – frunzele se albesc

      Buna ziua!
      Am cumparat si plantat de curând 250 butasi laur rotundofila. I am udat de doua ori, o dată si cu AMN Bonavita cam 500ml de soluție fiecare, apoi i am stropit cu soluție zeamă bordeleza wdg. Observ că au apărut câteva frunze afectate (se albesc/ ingalbenesc si apoi se usuca) și nu stiu de ce. Soluțiile au fost facute ca in instructiuni. Se poate de la temperaturile scăzute? Au fost vreo 2-3 nopti aproape de 0 grade dar ziua 14-16 grade. Cu ce pot să i ajut/salvez? Multumesc!!

      # 157311

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Mariana
      17 martie 2023

      Din ceea ce stiu eu, este vorba de arsuri solare care apar din lipsa perioadei de acomodarea la iesirea din serele de productie. Eu zic ca inainte sa fie transplantati, trebuiau expusi progresiv la conditiile exterioare, timp de 10-12 zile. Dupa plantare se poate folosi Activator Organic pentru Sol, 350 ml pentru ca radacinile sa beneficieze de o tranzitie buna. Intre udari este bine sa lasati solul sa se usuce.

      # 157321
      1 urează frunze verzi
    • Mariana
      18 martie 2023

      Eu zic ca pana la primele semne de pornire in vegetatie, sa evitati tratamente noi, Activator Organic pentru Sol, 350 mlare scopul sa imbunatateasca activitatea fungica din sol si formarea micorizei. Cum am mai zis, ar fi bine sa evitati excesul de apa si sa lasati substratul sa se usuce intre udari. Riscul sa se usuce va exista intotdeauna in perioada de inradacinare a plantelor insa, cu putina atentie, poate fi minimizat.

      # 157351
      0 urează frunze verzi
      • Andrei
        29 martie 2023

        Activator Organic pentru Sol, 350 ml pe comanda ajunge in peste o lună, recomandați altceva echivalent pentru problema de mai sus?

        # 158715
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          29 martie 2023

          Buna ziua, in acest caz, se recomanda administrarea cu regularitate (conform recomandarilor de pe eticheta) a ingrasamantului AMN BonaVita, 500 ml, pe care il aveti deja. AMN BonaVita, 500 ml ajuta la revitalizarea si cresterea plantelor, mareste rezistenta acestora la factorii de stres si sprijina totodata si inradacinarea. Totusi, este important de mentionat faptul ca, frunzele afectate nu isi vor mai reveni, iar efectul administrarii ingrasamantului nu este unul imediat (evolutia plantelor depinde in mare parte de starea de sanatate a acestora, acomodarea la noile conditii de mediu, modul in care au fost afectate de factorii de stres etc.), de aceea, in continuare, se recomanda monitorizarea plantelor o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele prezente se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

          # 158724
          0 urează frunze verzi
          • Andrei
            1 aprilie 2023

            Salut! La laurul meu i a fost aplicat dupa plantare AMN BonaVita, 500 ml si apoi Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g iar dupa aproape o luna, azi, i am administrat Activator Organic pentru Sol, 350 mlrecomandat.. totusi plantele arata ca in poza de mai jos, unele au frunze albite si am inteles ca e din cauza expunerii bruste la soare dar de doua zile, unele plante incep sa aiba si pete ruginii (cele expuse mai mult la soare, celelalte sunt perfect verzi).. Plantele, toate dau semn ca s au prins deoarece se vad mugurasi noi pt frunze dar care s au uscat din nou intrucat au fost cateva zile cu -2.. -4 grade. Mai pot face ceva sa le ajut sau sa astept efectul la activatorul organic?

            # 158981
            0 urează frunze verzi
            • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
              3 aprilie 2023

              Buna ziua, avand in vedere aspectele mentionate (faptul ca prezinta cresteri noi), de moment, este indicat sa asteptati efectul ingrasamintelor administrate. De asemenea, pe parcursul perioadei de vegetatie, este recomandata si administrarea cu regularitate a produselor respective, conform recomandarilor de pe eticheta. Mai exact, puteti opta pentru aplicarea foliara AMN BonaVita, 500 ml si prin udare Activator Organic pentru Sol, 350 ml. Totusi, este important de mentionat si faptul ca, acomodarea plantelor nu va surveni imediat (mai ales ca ati precizat ca s-au inregistrat si temperaturi negative) si nu se poate preciza cum vor evolua pe viitor.

              # 159206
              0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Laurocires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi